5,6 εκατ. ευρώ αποζημίωση ζητούν οι γονείς της 14χρονης Γωγώς που πέθανε μετά την επέμβαση γαστρικού δακτυλίου

5,6 εκατ. ευρώ αποζημίωση ζητούν οι γονείς της 14χρονης Γωγώς που πέθανε μετά την επέμβαση γαστρικού δακτυλίου

Πέρασαν κιόλας δεκατέσσερις μήνες από την ημέρα που έγινε γνωστή η είδηση της απώλειας της 14χρονης Γωγώς ύστερα από επέμβαση τοποθέτησης  γαστρικού δακτυλίου στη Θεσσαλονίκη. Τώρα οι γονείς της κατέθεσαν αγωγή εις βάρος της κλινικής και του κατηγορούμενου γιατρού και  ζητούν 5.600.000 ευρώ ως αποζημίωση για τον θάνατο της ανήλικης κόρης τους.

Ο χαμός της Γωγώς βύθισε σε θλίψη την οικογένειά της, ενώ συζητήθηκε εκτενώς το bullying που δεχόταν η αδικοχαμένη κοπέλα λόγω των… επιπλέον κιλών της. Τα επικριτικά σχόλια που άκουγε συστηματικά την οδήγησαν στην απόφαση να υποβληθεί στη συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση, η οποία όμως αποδείχθηκε  μοιραία για τη ζωή της ανήλικης μαθήτριας. Έκτοτε οι γονείς της προσπαθούν να δικαιωθούν για τον άδικο χαμό της κόρης τους, η οποία φέρεται να κατέληξε από σηπτικό σοκ.

Σε αυτό το πλαίσιο η οικογένεια, σύμφωνα με όσα λέει η δικηγόρος τους κ. Κική Πακιρτζίδου, παρακολουθεί την εξέλιξη και κατέθεσε υπόμνημα με αίτημα την άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης κατ’ άρθρο 306 ΠΚ σε βάρος του γιατρού και τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της υπεξαγωγής εγγράφου.

Η δικηγόρος του π. Βησσαρίωνα, Κική Πακιρτζίδου

«Ο ίδιος ο κατηγορούμενος (γιατρός) δεν μπορεί να βάλει “τελεία” και να σταματήσει να απασχολεί τη Δικαιοσύνη. Αυτόν τον ρόλο αναλαμβάνει για ακόμη μία φορά η Δικαιοσύνη καθώς εκκρεμεί τόσο η ποινική όσο και η αστική δικογραφία μετά την άσκηση της αγωγής», δηλώνει στο GRTimes.gr η δικηγόρος της οικογένειας ποινικολόγος Κική Πακιρτζίδου.

Παράλληλα, οι δικαστικοί πραγματογνώμονες αναφέρουν ότι υπάρχει ευθύνη για τον θάνατο της ανήλικης, αφού ο γιατρός υπέβαλε ένα παιδί 15 ετών σε μια επέμβαση -που γίνεται σε άτομα άνω των 18 ετών– κατά την διάρκεια της οποίας προκάλεσε διπλή τρώση του στομάχου, σύμφωνα με όσα λέει η κ. Πακιρτζίδου.

Επιπλέον, κατατέθηκε αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης σε βάρος του κατηγορούμενου γιατρού και της ιδιωτικής κλινικής για τη διεκδίκηση των αστικών αξιώσεων των συγγενών λόγω της ψυχικής οδύνης από τον θάνατο της Γωγούς», καταλήγει η κ. Πακιρτζίδου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό