90χρονος πλήρωνε διπλές εισφορές και του ζητάνε πίσω συντάξεις 19 ετών

90χρονος πλήρωνε διπλές εισφορές και του ζητάνε πίσω συντάξεις 19 ετών

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε η κ. Κατερίνα Καμάρα, κόρη ενός ανθρώπου 90 ετών, ο οποίος πήρε τη σύνταξή του, και ξαφνικά βρέθηκε να του τη ζητούν πίσω για 19 έτη.

«Είναι μια ιστορία πολύ δύσκολη με τον ΕΦΚΑ. Καταθέτοντας τα χαρτιά του για τη σύνταξη όντας ασφαλισμένος σε δύο ταμεία, πλήρωνε διπλές εισφορές. Ξεκίνησε με μια ομόρρυθμη εταιρία, που το μερίδιό της το παραχώρησε στην μητέρα μου κάποια στιγμή. Αφού πέρασε κάποια επιτροπή για το συνταξιοδοτικό του και πήρε τις συντάξεις», εξήγησε η κ. Καμάρα.

«Τώρα αναφέρουν ότι δεν είχε ειδοποιηθεί το ταμείο εγγράφως για την παραχώρηση που έκανε στη μητέρα μου. Ήδη του έχουν κόψει τη μία σύνταξη και ζητούν τα συντάξιμα των 19 ετών να τα πάρουν πίσω. Από το Ταμείο Εμπόρων πρέπει να ήταν γύρω στα 400-500 ευρώ, και από το ΤΣΑ κάτι παρόμοιο», συνέχισε.

«Ο πατέρας μου είχε παραδώσει το συμφωνητικό που είχε υπογραφεί στον υπάλληλο του Ταμείου Εμπόρων. Αν είχαμε ειδοποιηθεί, όλα θα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά», πρόσθεσε η κ. Καμάρα.

 

<iframe src=”https://www.megatv.com/embed/?p=2020605785″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen scrolling=”no” width=”560″ height=”315″></iframe>

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό