Έπεσε το πετρέλαιο, θα πέσουν οι τιμές !;

Έπεσε το πετρέλαιο, θα πέσουν οι τιμές !;

Έπεσε το πετρέλαιο, θα πέσουν οι τιμές;

Δεν μπορεί, θα το θυμάστε, τότε που το πετρέλαιο κάλπαζε στα 100-110 δολάρια το βαρέλι και μας έλεγαν πως εξαιτίας της αύξησης του, αυξάνεται το κόστος παραγωγής, τα μεταφορικά, οπότε θα αυξηθούν και οι τιμές. Τώρα που ελέω Τραμπ, το πετρέλαιο κατρακυλά στα 60 δολάρια το βαρέλι, προφανώς μειώνεται το κόστος παραγωγής, μειώνονται τα μεταφορικά, άρα θα πέσουν και οι τιμές. Χα… στην προκειμένη περίπτωση και ειδικά για την Ελλαδίτσα και τις τιμές, δεν ισχύει το ότι ανεβαίνει, κατεβαίνει, αλλά το ότι συνεχίζει να ανεβαίνει. Μάλιστα στον τομέα καυσίμων, έκαναν 3 μέρες να ξεπεράσουν το σοκ και να κατεβάσουν τιμές, όχι όσο πρέπει, αναλογικά. Καλά που δεν μας είπαν πως τώρα ανοίγουν ο Σαουδάραβας και ο Ιρανός τις κάνουλες με το φθηνό πετρέλαιο, άντε να φορτώσουν τα πετρελαιοφόρα, να έρθουν στα ελληνικά διυλιστήρια, να φτάσουν στα πρατήρια, έ θα κάνουν κάνα μήνα αν πέσουν οι τιμές…

«Πουλί» το λέγαμε, «πουλί» θα το λέμε

Πολύ καλά έκανε ο αντιπεριφερειάρχης και τα ονομάτισε σε μάρμαρο τα δυο γλυπτά στη νομαρχία και θυμηθήκαμε πως το ένα είναι το γλυπτό της πόλης η Νίκη. Ωστόσο, είναι φορές που …λαϊκά επικρατούν άλλες ονομασίες, όπως για παράδειγμα, το «σπαθί». Έτσι και στην περίπτωση του συγκεκριμένου γλυπτού, λόγω σχήματος, από την αρχή «πουλί» το λέγαμε και δύσκολα να αλλάξουμε. Για το άλλο της εθνικής αντίστασης, ήταν οφειλόμενη τιμή να γίνει. Θυμάται ο Ποπολάρος ότι τότε ο δήμαρχος Βαβατσικλής το ήθελε πιο ρεαλιστικό, με φυσεκλίκια ζωσμένες οι ένοπλες φιγούρες των ανταρτών, αλλά όταν κάνεις διαγωνισμό, δεν παρεμβαίνεις στην δημιουργία του καλλιτέχνη.

 

Μια ντροπιαστική συζήτηση

Εντωμεταξύ, τι ντροπιαστικό για τους πλεμπαίους απόμαχους της ζωής, αντί να διεκδικούν δυναμικά τα λεφτά της σύνταξης που τα άρπαξαν για να σώσουν τις τράπεζες, να εκλιπαρούν για μπαξίσι πριν το Πάσχα, ή να δοθούν νωρίτερα οι πενιχρές συντάξεις… Και μαζί τους να διεκδικούν και τα κόμματα, αλλά ποια κόμματα, αυτά που χρεοκόπησαν την χώρα και σήμερα θέλουν να την σώσουν (χρεοκοπήσουν) ξανά; Ή θα αποφασίσουν δικαστές να τους δοθούν πίσω η 13η και η 14η σύνταξη… Αυτοί, αποφάσισαν για τον εαυτό τους…

Σαν φιλοναζί δεν φαίνονται να είναι στην ΕΕ;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποιεί για συνέπειες για όσους παρευρίσκονται στην παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης της Ρωσίας στις 9 Μαΐου, δήλωσε η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Kaja Kallas. Βρε βρε για δέστε πως δεν συγχωρούν τους Ρώσους (Σοβιετικούς) που νίκησαν το ναζισμό… Άλλωστε και στην επέτειο, πρόσφατα, απελευθέρωσης των κρατούμενων στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπίρκεναου, παραβρέθηκαν οι απόγονοι των ναζί, όχι όμως και οι απελευθερωτές του. Ξανά γράφεται η ιστορία, σε λίγο θα μας πουν και εμάς τους Έλληνες, τι θέλαμε και πολεμήσαμε και κυρίως τι την θέλαμε την εθνική αντίσταση… που την γιορτάζουμε κιόλας.

Ο χρυσός στην χώρα της Κομανέτσι

Με τον χρηματιστηριακό χρυσό να πηγαίνει στα ουράνια, η αναβίωση της δραστηριότητας εταιρείας εξόρυξης Χρυσού στη Θράκη, δείχνει ελκυστική και πάλι άρχισαν τα όργανα των σειρήνων υπέρ της επένδυσης. Άλλωστε αυτές οι καταστροφικές δουλειές, είναι οι καλύτερες, καθώς γνωρίζεις πόσος χρυσός υπάρχει, γνωρίζεις το κόστος εξόρυξης, γνωρίζεις την τιμή χρυσού στην αγορά, άρα ξέρεις από την αρχή το κέρδος της μπίζνας. Όσο για το απαιτούμενο νερό, υπάρχει, φροντίσαμε… Ωστόσο, να θυμίσουμε πως δεν χρειάζονται πολλά για αντιδράσεις παρά να λέμε συνέχεια την συλλογική απόφαση των φορέων πριν δεκαετίες, πως όσο δεν υπάρχει τρόπος εξόρυξης που να μην μολύνει, ας μείνει ο χρυσός εκεί που βρίσκεται. Και αυτό το είπαν, το αποφάσισαν, όλοι! Αλλά στην χώρα της …Κομανέτσι, οι κωλοτούμπες είναι εθνικό σπορ.

 

«Κανονικότητα», αντί του όρου «φυσιολογικό»

Τι πάει να πει κανονικότητα, κάτι που ακούμε συνέχεια; Επιστροφή στην κανονικότητα… Να, επιστροφή στις άρπες και στις βούτες, επιστροφή στις αυξήσεις, επιστροφή στην περίεργη δικαιοσύνη, επιστροφή στην ανομία πολιτική και οικονομική. Βλέπετε πως η λέξη κανονικότητα έχει εξαφανίσει από την ζωή μας την χρήση του όρου «φυσιολογικό»; Φυσιολογικό είναι να υπάρχει δημοκρατία και δημοκρατικοί θεσμοί, κανονικότητα είναι η διαπλοκή πολιτικής με οικονομικά συμφέροντα. Ε, λοιπόν, αυτό που ζούμε πολλά χρόνια, είναι κανονικότητα και δεν είναι φυσιολογικό.

Θερινή ώρα και 9-5 στο δημόσιο;

Την κατάργηση της αλλαγής της ώρας στις ΗΠΑ και την υιοθέτηση σε μόνιμη βάση της θερινής ώρας ζήτησε από το Κογκρέσο ο Τραμπ, λέγοντας, μεταξύ άλλων, «θα έχουμε περισσότερο ήλιο στο τέλος της ημέρας», καθότι το θέμα της ενέργειας δεν παίζει άλλο. Στην ΕΕ από το 2019 το συζητούν αλλά προς το παρόν αποφασίζουν για τα καπάκια των πλαστικών μπουκαλιών. Και στην Ελλάδα τι; Πράγματι, θα μας συνέφερε και για τον τουρισμό, να έχουμε μόνιμα την θερινή ώρα. Ωστόσο, λόγω θέσης του ήλιου τον χειμώνα, αν υπάρχει και συννεφιά, μετά τις 8 το πρωί, ακόμη σκοτάδια θα έχουμε. Οπότε, θα πρέπει να αλλάξουμε και το ωράριο εργασίας, να πάμε στο αμερικάνικο Nine to Five, δηλαδή εργασία εννέα το πρωί με πέντε το απόγευμα. Και αυτό το ωράριο θα πρέπει να υιοθετηθεί πρώτα από το δημόσιο. Μόνο που τότε θα έχουμε πραγματική επανάσταση που μπροστά της θα ζηλέψουν οι επαναστάσεις του 1821 και του 1917. Για την ιστορία και εξηγώντας την φωτογραφία του σχολίου, το 9 με 5 είναι αμερικανική κωμωδία του 1980 στην οποία τρεις εργαζόμενες γυναίκες ζουν τις φαντασιώσεις τους προσπαθώντας να τα βγάλουν πέρα και να ανατρέψουν τον “αυταρχικό, σεξιστή, εγωιστή, ψεύτη, υποκριτή και μεγαλομανή» προϊστάμενο της εταιρείας τους. Όπως στην φωτογραφία, στην θέση του εργοδότη θα καταλήξει όποιος πάρει τέτοια απόφαση.

Ένας DOGE και στην Ελλάδα;

Καλά, άλλο τι θέλουμε, τι ευχόμαστε, τι θα μας ταίριαζε στην κατάσταση που είμαστε και άλλο τι έχουμε, είπαμε, έχουμε κανονικότητα… Για αυτό και πώς να στήσεις στην Ελλάδα έναν οργανισμό όπως το Τμήμα Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας των ΗΠΑ (DOGE), επίσημα Προσωρινός Οργανισμός Υπηρεσιών DOGE των ΗΠΑ, που ψάχνει και κόβει το λίπος, τα λεφτά που πήγαιναν στον βρόντο, σε απίθανες ΜΚΟ, λεφτά των φορολογούμενων που κατασπαταλήθηκαν για πολλά χρόνια; Και άντε στήσαμε DOGE στην Ελλάδα, Μασκ που θα βρούμε; Όνειρα ανοιξιάτικης νυκτός και γενικά όνειρα για την χώρα της μίζας (του αυτοκινήτου), του ρουσφετιού και του μπαξισιού.

Από 999 δραχμές σε 9,99, 12, 15, 17 ευρώ

Στο καθόλου μακρινό 2000 βγήκε μια διαφήμιση «999 τα κατσίκια και τα αρνιά», η διαφήμιση έπιασε, αλλά οι τιμές στην αγορά ήταν 1200-1500 δραχμές το κιλό. Μετά ήρθε το ευρώ, το 2023 λανσαρίστηκε το «9,99 ο οβελίας» και σήμερα φτάσαμε στα 12, 15, 17 ευρώ. Το ένα ευρώ, 345 δραχμές και κάντε τον λογαριασμό. Πάντως, μην πτοούμαστε, έρχεται το Πάσχα των Ελλήνων, θα τα δώσουμε όλα. Και τα λεφτά για να φάμε και κάπως την υγεία μας για να φουλάρουμε χοληστερίνη. Καλή Ανάσταση (και πολιτικά, αν και δύσκολα).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό