Κομοτηνή: Εκδήλωση για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού (φωτος)

Κομοτηνή: Εκδήλωση για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού (φωτος)

Πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, όπως κάθε χρόνο, η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων για την επέτειο της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Η τελετή έλαβε χώρα την Κυριακή 25 Μαΐου, μπροστά στον αδριάντα του Μητροπολίτη Τραπεζούντας και Αρχιεπισκόπου  Αθηνών Χρυσάνθου, στο χώρο απέναντι από τον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής.
Παρόντες ήταν  εκπρόσωποι στρατιωτικών, θρησκευτικών και πολιτικών φορέων της περιοχής μας, σωματεία και σύλλογοι του νομού Ροδόπης, πλήθος κόσμου, καθώς και μαθητές του Μουσικού Σχολείου  Κομοτηνής που ερμήνευσαν θρηνητικά τραγούδια για τη γενοκτονία.
Ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης, Μανόλης Ταπατζάς, σημείωσε για την εκδήλωση:
“Σε μια σεμνή και συγκινητική τελετή μαζί με τα ποντιακά σωματεία νομού Ροδόπης μνημονεύουμε τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων. Με επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και ποντιακά τραγούδια.
Χρέος μας είναι η διατήρηση και η ενίσχυση της ιστορικής μνήμης, στο πλαίσιο του αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας. Αυτός είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στους νεκρούς και στους πρόσφυγες του Πόντου”
Φωτος: FB
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό