Προφυλακιστέος ο 23χρονος Αλβανός για τη δολοφονία του Άλκη

Προφυλακιστέος ο 23χρονος Αλβανός για τη δολοφονία του Άλκη

Προφυλακιστέος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως, μετά την απολογία του, ο 23χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος συνελήφθη για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Ο 23χρονος στην απολογία του, που διήρκησε περίπου τρεις ώρες, φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν στο σημείο κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης ωστόσο, αρνήθηκε ότι είχε εμπλοκή.

Ο 23χρονος υποστήριξε ότι ήταν ο οδηγός του ενός αυτοκινήτου αλλά δεν είχε ενεργή συμμετοχή στο επεισόδιο δηλαδή στους τραυματισμούς των δύο και το θάνατο του Άλκη.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο αυτοκίνητό του ήταν και ο 20χρονος που διέφυγε στην Αλβανία. Ο 23χρονος φέρεται να είπε ότι δεν είχαν σκοπό να σκοτώσουν αλλά σκόπευαν να εντοπίσουν τους οπαδούς του Άρη και να τους εκφοβίσουν. Μάλιστα, δήλωσε μετανιωμένος για ότι έγινε. Ακόμα, ισχυρίστηκε ότι έμαθε για τον θάνατο του 19χρονου από τα δελτία ειδήσεων και πως μετάνιωσε που πήγε. «Δεν είχαμε σκοπό να σκοτώσουμε. Όταν είδα τη φασαρία έφυγα με το αυτοκίνητο μου» φέρεται να είπε στην απολογία του.

Ο 23χρονος αναγνώρισε και τους 10, για τους οποίους εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Ο 23χρονος διώκεται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια οι οκτώ συλληφθέντες, επτά Έλληνες και ένας Αλβανός, 19-23 ετών εν μέσω αποδοκιμασιών. Και οι οκτώ διώκονται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.

Οι οκτώ συλληφθέντες πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν. Οι απολογίες των οκτώ ατόμων θα γίνουν τμηματικά την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ο 23χρονος έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών αλλά και χρηματική ποινή 2.200 ευρώ χωρίς αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για τα ευρήματα σε σύνδεσμο, όπου έκανε έφοδο η ΕΛ.ΑΣ.

Στον συγκεκριμένο χώρο κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- αναδιπλούμενοι σουγιάδες, κράνη, βεγγαλικά χειρός, κροτίδες, διάφορα εργαλεία (όπως φτυάρια, σφυριά), δικράνια, μεταλλικοί σωλήνες και ξύλινα ρόπαλα.

Επειδή στην κατοχή του 23χρονου βρέθηκαν κλειδιά του συγκεκριμένου συνδέσμου, με τα οποία οι αστυνομικοί εισήλθαν στον χώρο, σχηματίστηκε δεύτερη δικογραφία εις βάρος του.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό