
Σε εξέλιξη το έργο κατασκευής παραλιακού δρόμου Δικέλλων – Μαρώνειας από την ΠΑΜΘ (φωτος)
Την πρόοδο των εργασιών που εκτελούνται σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου Δικέλλων Μαρώνειας παρακολουθεί στενά ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης, Μανόλης Ταπατζάς. Κατά την επίσκεψή του στο έργο του παραλιακού δρόμου Δικέλων-Μαρώνειας, ο κος Ταπατζάς διαπίστωσε τα εξής:
“Ένα έργο που θα φέρει κινητικότητα,εύκολη διάβαση στην περιοχή επενδύσεις τουρισμού και ανάπτυξη στον αγροτουρισμό , επίσης να διαπιστώσω την πρόοδο του έργου των ανασκαφών που εκτελούνται στον άξονα Δίκελλα- Μαρώνεια στο ύψος της “βρύσης Μουσά”.
Στόχος της Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ, του Περιφερειάρχη κου Χριστόδουλος Τοψίδης είναι να ολοκληρωθεί η οδική σύνδεση με τρόπο που θα εξυπηρετεί την ανάπτυξη της περιοχής, χωρίς όμως να θίγει την αρχαιολογική και περιβαλλοντική της κληρονομιά. Η συνεργασία μας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και την κατασκευάστρια εταιρεία είναι καθοριστική καθώς διασφαλίζει ότι οι επεμβάσεις γίνονται με σεβασμό στον χαρακτήρα της περιοχής.
Το έργο αυτό αποτελεί μία σημαντική επένδυση στην τοπική ανάπτυξη, καθώς ενισχύει την τουριστική επισκεψιμότητα και την πρόσβαση στις πλούσιες φυσικές και πολιτιστικές ομορφιές της Θράκης”.