
Να πάρουμε από την Κρήτη
Να πάρουμε από την Κρήτη
Τις εκατό χιλιάδες σε όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, αριθμούν τα αιγοπρόβατα που θανατώθηκαν το τελευταίο δεκάμηνο, λόγω της ευλογιάς. Σιγά τώρα, πάνω από 7 εκατομμύρια έχει στην Κρήτη, να πάρουμε από εκεί. Και να πάρουμε κυρίως γίδια, να πιάνουν καλή τιμή οι κτηνοτρόφοι την περίοδο του Πάσχα. Γιατί γελάτε, έτσι αναπτύσσεται η κτηνοτροφία, αλλά που να το βρούμε το επιχειρηματικό μυαλό εμείς εδώ πέρα, αν και τα έχουμε τα βοσκοτόπια. Και φυσικά, με τόσα γίδια, θα παράγουμε απίστευτες ποσότητες φέτας, κάτι που δεν το έκαναν οι κρητικοί, καθώς τα εκατομμύρια δικά τους γίδια, δεν έβγαζαν γάλα. Άσε που θα βελτιωθεί και η υγεία μας, καθώς αντικαθιστώντας το αρνίσιο με το κατσικίσιο κρέας, θα πέσουν και τα ποσοστά χοληστερίνης. Μπεεε…
Δεν είναι λύση να κλείνουμε τα δάση
Η λογική, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς, λόγω ζέστης, οπότε κλείνουμε την πρόσβαση σε δάση ή δασώσεις εκτάσεις, είναι παρόμοια με την λογική του 112, φύγετε να σωθείτε να μην μας κατηγορήσουν για θανάτους από πυρκαγιά και ας καούν τα πάντα. Και καίγονται, γιατί δεν υπάρχει προσωπικό, δεν υπάρχει καλύτερος εξοπλισμός, δεν καθαρίστηκαν τα δάση, δεν μπήκαν υδατοδεξαμενές, δεν λειτουργούν πυροφυλάκια, δεν είναι επαρκώς συντηρημένο το δίκτυο του ρεύματος. Με την ίδια λογική, δεν θα έπρεπε να κλείνει και το πάρκο της Κομοτηνής, μεταμεσονύκτια, ακόμη και το παρκάκι στο Μουσείο. Θα μου πείτε, είναι κοντά και θα προλάβει η Πυροσβεστική. Δηλαδή, μόνο ο ανθρώπινος παράγοντας, εμπρησμός ή απροσεξία, ευθύνεται για τις πυρκαγιές του καλοκαιριού στην χώρα μας; Ε, τότε να τα έχουμε κλειστά τα δάση όλο τον χρόνο. Δεν έχει λογική η λύση, πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι.
Έμπλεξαν άσχημα τα λαμόγια
Η Λάουρα Κοντρούτσα Κιόβεσι είναι η πρώτη Ευρωπαία Αρχιεισαγγελέας και πρώην αρχιεισαγγελέας της Εθνικής Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ρουμανίας, είναι αυτή που έχει στριμώξει τα λαμόγια της χώρας μας και φαίνεται πως είναι ακόμη στην αρχή, καθώς σκοπεύει να επεκτείνει τις έρευνες της και στα ευρωπαϊκά κονδύλια χρηματοδότησης επιχειρήσεων. Λέγεται, πως κάποτε της ζητήθηκε συνέντευξη και της προτάθηκε να επιλέξει η ίδια εστιατόριο για τον τόπο συνάντησης με το δημοσιογραφικό συνεργεία. Αρνήθηκε όμως, καθώς όπως είπε, αν επέλεγε εστιατόριο θα ήταν σαν να το διαφήμιζε. Μπλέξαμε, δηλαδή με τη νοοτροπία που έχει, έμπλεξαν άσχημα τα λαμόγια. Κανονικά, έπρεπε να πάει σε αστεράτο από την Μισλέν εστιατόριο και να γευτεί ψαράκι με τους δημοσιογράφους. Και να μην πληρώσει. Έτσι δεν γίνεται στα καθ΄ υμάς;
Ευτυχώς που υπάρχει το κοτόπουλο
Πράγματι, ο Θεός πάντα εν σοφία εποίησας… Και μαζί με τα άλλα, εποίησε και το κοτόπουλο, να έχει η ελληνική οικογένεια και να λέει ότι τρώει κρέας. Διότι, στης ακρίβειας τον καιρό, άντε να πάρεις μοσχάρι, ακόμη και χοιρινό. Ενώ το κοτόπουλο και μπούτια έχει και στήθος και φτερούγες και πλατάρια και λαιμό, έχει και εντόσθια που γίνονται πεντανόστιμη τηγανιά. Και με ένα κοτόπουλο, βάλτο με πατάτες στον φούρνο, ή με ρύζι, χορταίνει όλη η οικογένεια. Αν μάλιστα το κάνεις στιφάδο, γκουρμεδιά φαγητό τρως. Φανταστείτε δε, πόσο καλύτερα ήταν μέχρι πριν 2-3 χρόνια, πριν πάρει η τιμή του κοτόπουλου, αύξηση σχεδόν 50%. Πάντως και με την σημερινή του τιμή, έτσι όπως τα ταΐζουν, κοντεύει να φτάσει τα δυο κιλά και περισσεύει και για το βράδυ. Θα πείτε, ναι αλλά από γεύση; E, αν βάλετε τα κατάλληλα μπαχάρια, μια χαρά γεύση έχει.
Οι «νεροφάγοι» το πίνουν το νερό
Δηλαδή, αν εσείς έχετε μια επιχείρηση παραγωγική, αλλά πουλάτε μόνον την μισή παραγωγή και την υπόλοιπη την διαθέτετε έτσι όπου να είναι, θα αντέξετε πάνω από ένα χρόνο. Προφανώς και όχι. Εκτός αν αυξήσετε την τιμή πώλησης, αν και πάλι δεν έχει λογική να πουλάς την μισή παραγωγή. Κάπως έτσι γίνεται και με το νερό στην Κομοτηνή, καθώς από το υδραγωγείο φεύγουν 7 εκ. κυβικά νερού και τιμολογούνται 3,7 εκ. κυβικά. Και που πάει το νερό, κανείς δεν γνωρίζει, έτσι μας λένε, αλλά το ψάχνουν. Οπότε, να οι αυξήσεις, έτσι για να βγαίνει ο λογαριασμός. Όσο για το νερό που χάνετε στην πορεία, τίποτα «νεροφάγοι» το πίνουν και λογαριασμό δεν δίνουν. Τι είναι οι «νεροφάγοι»; Αμάν πια, αυτά τα άγνωστα όντα που πίνουν το νερό. Πως αλλιώς να τα πούμε; Και να σκεφτείτε, πως κάθε χρόνο τα αγιάζουμε τα νερά του υδραγωγείο, αλλά οι «νεροφάγοι» συνεχίζουν να κάνουν την δουλειά τους.
Δεν είναι γίδα, κατσίκι από το Πάσχα
Κάτω τα χέρια από τον Ποπολάρο, είναι υπεράνω πάσης υποψίας, άτεγκτος, ποτέ δεν έβαλε στο δάχτυλο στο μέλι, τουλάχιστον, σε ξένο μέλι, σε δικό του αγορασμένο, ναι. Για αυτό και η διακίνηση της συγκεκριμένης φωτογραφίας, γίνεται με σκοπό να βλαφτεί η ακεραιότητα του. Είναι προφανές ότι δεν πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη, καθώς πρόκειται για κατσικάκι από την εποχή του Πάσχα, το οποίο φυσικά οδηγήθηκε όχι στην σούβλα, αλλά στον φούρνο με ρύζι και δυόσμο. Αλλά, τέτοιοι είστε, μην δείτε άνθρωπο με αιγοπρόβατο στην πλάτη, αμέσως να τον κατηγορήσετε.