
Η ομελέτα απογειώνεται γευστικά με ένα απρόσμενο υλικό – δεν είναι ούτε γάλα ούτε βούτυρο.
Η πιο αφράτη ομελέτα με ένα απρόσμενο υλικό – όχι, δεν είναι το γάλα ή το βούτυρο
Η ομελέτα είναι από τις πιο αγαπημένες επιλογές για πρωινό ή ελαφρύ γεύμα, αλλά δεν βγαίνει πάντα όπως τη θέλουμε. Συχνά καταλήγει στεγνή ή λαστιχένια, ειδικά όταν χρησιμοποιείται γάλα με σκοπό να γίνει πιο αφράτη. Όμως, σύμφωνα με ειδικούς, αυτή η προσθήκη μπορεί να είναι λάθος – το γάλα αραιώνει τη γεύση και αλλοιώνει τη δομή των αυγών, κάνοντάς τα να κολλούν στο τηγάνι και να στεγνώνουν.
Αντί για γάλα, υπάρχει ένα απλό και ανέλπιστα αποτελεσματικό συστατικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τέλεια υφή: άμυλο καλαμποκιού (corn flour). Μόλις ένα κουταλάκι του γλυκού αρκεί για να μεταμορφώσει την ομελέτα σας.
Γιατί να βάλετε άμυλο καλαμποκιού στην ομελέτα
Το κορν φλάουρ λειτουργεί σαν προστατευτική ασπίδα για τις πρωτεΐνες των αυγών. Έτσι αποτρέπει το στέγνωμα και δίνει στο τελικό αποτέλεσμα μια απαλή, σχεδόν κρεμώδη υφή. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να προσθέσετε λιπαρά όπως βούτυρο ή κρέμα – το άμυλο πυκνώνει το μείγμα και διατηρεί τα αυγά ζουμερά και αφράτα.
Πώς να τη φτιάξετε βήμα-βήμα
Υλικά:
-
2-3 αυγά
-
1 κ.γ. κορν φλάουρ
-
1 κ.γ. ανάλατο βούτυρο (προαιρετικά)
-
Αλάτι & πιπέρι
-
2 φέτες ψωμί για τοστ
-
Ξεκινήστε φρυγανίζοντας τις φέτες ψωμιού σε στεγνό τηγάνι. Όταν πάρει χρώμα η μία πλευρά, γυρίστε και βουτυρώστε την άλλη.
-
Σπάστε τα αυγά σε μπολ, προσθέστε το κορν φλάουρ και λίγο λάδι (ή λίγο γάλα αν επιμένετε), και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-
Ζεστάνετε το τηγάνι σε πολύ χαμηλή φωτιά και ρίξτε το μείγμα. Μόλις πέσει μέσα, ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα, μαζεύοντας από τον πάτο για να μην καεί.
-
Μετά από περίπου 2 λεπτά, τα αυγά θα έχουν αποκτήσει γυαλάδα και θα είναι σχεδόν έτοιμα. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το τηγάνι να ολοκληρώσει το μαγείρεμα.
-
Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε τα αυγά πάνω στο ζεστό, βουτυρωμένο τοστ.
Έξτρα tip:
Αν θέλετε να προσθέσετε γάλα ή βούτυρο, κάντε το με μέτρο – ένα κουταλάκι του γλυκού είναι αρκετό για να μη χαλάσει η υφή.
Και άλλοι τρόποι να μαγειρέψετε αυγά
-
Δοκιμάστε τη μέθοδο για τέλειο ποσέ αυγό, με ένα υλικό-κλειδί που βοηθάει να κρατήσει το σχήμα του.
-
Μάθετε πώς να φτιάξετε ομελέτα στο φούρνο μικροκυμάτων σε μόλις 3 λεπτά – χωρίς τηγάνι και χωρίς ταλαιπωρία.
Συμπέρασμα:
Με λίγο κορν φλάουρ και σωστή τεχνική, η ομελέτα σας μπορεί να γίνει αφράτη, μαλακή και γεμάτη γεύση – χωρίς να καταλήγει στεγνή ή να κολλάει στο τηγάνι. Δοκιμάστε τη μία φορά και δύσκολα θα επιστρέψετε στις παλιές συνήθειες.
Με αναφορές από:vkcad.cz/Επιμέλεια:ΜΚΜ