ΔΠΘ:  Συμμετοχή σε Workshop Φοιτητών στη Σλοβακία με φοιτητές και μέλη της ομάδας EMERGE

ΔΠΘ: Συμμετοχή σε Workshop Φοιτητών στη Σλοβακία με φοιτητές και μέλη της ομάδας EMERGE

Στο Πρώτο Ετήσιο Workshop Φοιτητών Πρεσβευτών της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πανεπιστημίων EMERGE στο Πανεπιστήμιο Matej Bel στη Σλοβακία, συμμετείχε και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Το Workshop πραγματοποιήθηκε στο Matej Bel University στη Banská Bystrica, με τη συμμετοχή φοιτητών από τα εννέα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια και αποτέλεσε την πρώτη διά ζώσης συνάντηση των Φοιτητών Πρεσβευτών της Συμμαχίας.

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης συμμετείχε ενεργά στην εκπαιδευτική εβδομάδα, με φοιτητές και μέλη της ομάδας EMERGE του ΔΠΘ, οι οποίοι συνέβαλαν ουσιαστικά στις δράσεις και στη συνολική εκπαιδευτική διαδικασία

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν θεματικές ενότητες με στόχο την ενδυνάμωση του ρόλου των φοιτητών πρεσβευτών και την ενίσχυση της συμμετοχής τους στην αποστολή της Συμμαχίας EMERGE. Τα εργαστήρια κάλυψαν θέματα όπως διαπολιτισμική επικοινωνία, περιφερειακή ανάπτυξη, ενσωμάτωση μειονοτήτων, κινητικότητα φοιτητών και ο ρόλος των πρεσβευτών στη διακυβέρνηση της Συμμαχίας.

Το Eτήσιο Workshop ενίσχυσε τον ρόλο των φοιτητών πρεσβευτών ως βασικών εκπροσώπων της Συμμαχίας EMERGE, προσφέροντάς τους γνώσεις, δεξιότητες και ένα κοινό πλαίσιο συνεργασίας. Η συμβολή τους αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της φοιτητικής συμμετοχής, την προώθηση της διαπανεπιστημιακής συνεργασίας και την ανάδειξη των περιφερειών που εκπροσωπούν τα πανεπιστήμια της Συμμαχίας.

Το Workshop θα συνεχιστεί και τα επόμενα έτη, ενισχύοντας το δίκτυο φοιτητών πρεσβευτών και συμβάλλοντας σε μια πιο ενωμένη και συμπεριληπτική Ευρωπαϊκή Πανεπιστημιακή Συμμαχία.

Πηγή+φωτο: e-evros.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό