
Δράμα: Παρουσιάζεται η πρώτη ατομική έκθεση της ζωγράφου Δέσποινας Αμπατζόγλου
Η Δραμινή εικαστικός και εργοθεραπεύτρια παρουσιάζει το έργο της σε μια γιορτινή σύμπραξη με την Ονειρούπολη.
Το Κοινωφελές Ίδρυμα-Πνευματικό Κέντρο “ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ” συμμετέχει ενεργά στο φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων της “ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ”, στηρίζοντας εμπράκτως αυτήν και ανοίγοντας τις πόρτες του στους επισκέπτες της, με τη διοργάνωση της πρώτης ατομικής ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ της Δραμινής εικαστικού ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τέχνης του Ιδρύματος.
Διάρκεια έκθεσης : από το Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2025 έως και την Κυριακή, 04 Ιανουαρίου 2026.
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: καθημερινά, από τις 17.00 έως τις 21.00.
Εγκαίνια έκθεσης: το Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2025 και ώρα 19.00.
Σας ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ και σας ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ με χαρά τόσο στα εγκαίνια της έκθεσης όσο και σ’ όλη την ως άνω διάρκειά της.
ΕΡΓΟΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ
Δέσποινα Αμπατζόγλου | Εργοθεραπεύτρια – Εικαστικός
Η Δέσποινα Αμπατζόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968 και μεγάλωσε στη Δράμα. Συνδυάζει την επιστημονική της ιδιότητα με την τέχνη, έχοντας σπουδάσει Εργοθεραπεία στην Αθήνα και ολοκληρώσει ετήσια μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Art Therapy (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, 2020-2021), με επίκεντρο τη θεραπεία μέσω των εικαστικών. Επί τρεις δεκαετίες, προσφέρει τις υπηρεσίες της ως εργοθεραπεύτρια στο Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Δράμας, υποστηρίζοντας άτομα με αναπηρία.
Καλλιτεχνική Πορεία & Εκπαίδευση
Η ζωγραφική αποτελεί για εκείνη έναν συστηματικό και εσωτερικό τρόπο έκφρασης. Μαθήτευσε δίπλα στην εικαστικό Άννα Δούκα στην Αθήνα, όπου διδάχθηκε ζωγραφική και κεραμική, ενώ παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια Ιστορίας της Τέχνης. Στο έργο της χρησιμοποιεί κυρίως λάδια και ακρυλικά σε καμβά ή χαρτόνι, εξερευνώντας τις δυνατότητες των υλικών και της φόρμας.
Εκθέσεις & Διακρίσεις
Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις σε Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη και Θεσσαλονίκη (ενδεικτικά, η συνεργασία με την Gallery Λόλα Νικολάου στο πλαίσιο του project “Rembrandt Name” 2016).
2023: πραγματοποίησε την πρώτη της κοινή εικαστική έκθεση με τίτλο «2 ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ», μαζί με την εικαστικό Έλενα Γρίβα, στην αίθουσα τέχνης του Κοινωφελούς Ιδρύματος-Πνευματικού Κέντρου “ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ”. Η έκθεση τελούσε υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας, της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.
2024: Φιλοτέχνησε τα βραβεία του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, τα οποία απονεμήθηκαν στους συγγραφείς Μάνο Κοντολέων και Κλείτο Ιωαννίδη, στον πρ. Πρύτανη του ΕΚΠΑ Αθανάσιο-Μελέτιο Δημόπουλο και στον Πρόεδρο της AHEPA Σάββα Τσίβικο.
Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και δημόσιους χώρους, ενώ 15 από αυτά εκτίθενται μόνιμα στο ξενοδοχείο Hydrama Grand Hotel.
Πηγή: proinos-typos.gr
