Στο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης ο Υφυπουργός Νίκος Γιατρομανωλάκης για θέματα σύγχρονου πολιτισμού

Στο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης ο Υφυπουργός Νίκος Γιατρομανωλάκης για θέματα σύγχρονου πολιτισμού

Συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιο για θέματα σύγχρονου πολιτισμού Νίκος Γιατρομανωλάκης είχε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης την Τετάρτη 2 Μαρτίου.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε τρεις άξονες: την παραγωγή πρωτότυπου πολιτιστικού προϊόντος, την ανάδειξη χώρων πολιτισμού και κτιρίων και τη μετατροπή τους σε ζωντανούς οργανισμούς και την παροχή κινήτρων σε νέους και νέες με σκοπό την ενασχόλησή τους με ξεχασμένες τεχνικές χειροτεχνίας.
Ο δήμαρχος παρουσίασε στον κ. Υφυπουργό και τους συνεργάτες του όλα τα πρωτότυπα και παράγωγα έργα πολιτισμού που ανέλαβε και παρουσίασε στο κοινό ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τα τελευταία 2.5 χρόνια και συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας για την ανάληψη και διοργάνωση νέων δράσεων, στο πλαίσιο χρηματοδότησής τους από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Ακολούθησε επίσκεψη στις αποθήκες στο λιμάνι, οι εργασίες αναστήλωσης των οποίων είναι ακόμη σε εξέλιξη, τη Δημοτική Πινακοθήκη, τον χώρο των πρώην αποθηκών ΚΥΔΕΠ με το ιδιόμορφο θεατράκι αλλά και τα κτίρια του Γαλλικού Σταθμού. Εξετάστηκε η δυνατότητα ανάδειξής τους μέσω των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, ορίζοντας παράλληλα τις βάσεις για έναν μακροχρόνιο στρατηγικό προγραμματισμό πολιτιστικής ανάπτυξης.
Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το πρώην δημοτικό σχολείο στο Αρδάνιο, όπου παρουσία του αντιδημάρχου Αγροτουρισμού, Πρωτογενούς Τομέα και Δ.Ε. Φερών Δημητρης Κολγιωνης, της Πρόεδρου Ελένη Λιτσούδη και κυριών του οικισμού συζητήθηκε η δυνατότητα ενεργοποίησης της χειροτεχνικής επιχειρηματικότητας.
Τελευταία στάση το Γυμνάσιο Πέπλου, ένα άδειο από μαθητές κτίριο που όμως διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση, όπου εξετάστηκαν όλοι οι δυνατοί τρόποι αξιοποίησής του.
Σκοπός της δημοτικής αρχής τα άψυχα αυτά κτίρια να μετατραπούν σε ζωντανούς οργανισμούς μέσα από στοχευμένες και μετρήσιμες παρεμβάσεις που θα εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητά τους.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό