Επιτυχημένο το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας στον Ίασμο-Μια γιορτή γεύσεων και πολιτισμού με μεγάλη συμμετοχή κόσμου

Επιτυχημένο το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας στον Ίασμο-Μια γιορτή γεύσεων και πολιτισμού με μεγάλη συμμετοχή κόσμου

20 -τουλάχιστον- τοπικοί φορείς και πολιτιστικοί σύλλογοι έδωσαν το παρόν στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας στον Ίασμο Ροδόπης παρουσιάζοντας την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της θρακικής γης, με παραδοσιακές συνταγές και τοπικά προϊόντα.
Την παρουσίαση των συμμετοχών στο διαγωνισμό έκανε ο Θύμιος Γκογκίδης ενώ τα εδέσματα και τα γλυκά που παρασκευάστηκαν από τα μέλη των συλλόγων και τους μαθητές σχολείων του Ιάσμου προσφέρθηκαν δωρεάν στους επισκέπτες, με τη συνοδεία φρεσκοψημένου ελληνικού παραδοσιακού καφέ, αναπόσπαστο μέρος της γαστρονομικής μας παράδοσης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του τριήμερου εορτασμού για τα 107 χρόνια ελεύθερης ιστορίας (Ελευθέρια Ιάσμου 2026), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας και της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδος, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τη δυναμική και την εξωστρέφεια της περιοχής μας.
Κείμενο +Φώτος: Σταυρούλα Μάρκου
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό