Στο Χορτοκόπι Παγγαίου διεξάγεται το Συνέδριο Ιστορίας της Εκπαίδευσης

Στο Χορτοκόπι Παγγαίου διεξάγεται το Συνέδριο Ιστορίας της Εκπαίδευσης

Στο Χορτοκόπι Παγγαίου πραγματοποιείται το τριήμερο 16,17,18 Οκτωβρίου 2026, το Συνέδριο Ιστορίας της Εκπαίδευσης, το οποίο  συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ο Δήμος Παγγαίου, το Επιμελητήριο Καβάλας,τοΠαιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και το «Μουσείο Ιστορίας της Εκπαίδευσης».

Στο συνέδριο  που πραγματοποιείται στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Χορτοκοπίου, παρουσιάζονται  17 εισηγήσεις από πανεπιστημιακούς, ερευνητές και στελέχη της εκπαίδευσης, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων γύρω από την ιστορία και την εξέλιξη της εκπαίδευσης στην Ελλάδα και ευελπιστεί να καθιερωθεί ως θεσμός.

Όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χριστόδουλος Τοψίδης, ο οποίος παραβρέθηκε στις εργασίες του συνεδρίου: “Ως Περιφέρεια, ανήκουμε στους συνδιοργανωτές αυτού του συνεδρίου και θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια  σε όλους όσοι έδωσαν ζωή σε αυτή τη διοργάνωση και στους ανθρώπους του Μουσείου, που κρατούν τις σχολικές μνήμες ζωντανές και τις μοιράζονται με τις νέες γενιές.
Ένας δάσκαλος που μας ενέπνευσε, ένα αγαπημένο βιβλίο, οι στιγμές με τους συμμαθητές μας. Η ιστορία του σχολείου έχει κάτι από τη ζωή όλων μας. Το συνέδριο αποτελεί μια συνάντηση που φέρνει τις εμπειρίες και τις ιδέες του παρελθόντος στη συζήτηση για το σχολείο του σήμερα”
Φωτος: FB
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό