Κομοτηνή: Με λαμπρότητα και Εθνική υπερηφάνεια γιορτάστηκε η  επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940! (φωτος)

Κομοτηνή: Με λαμπρότητα και Εθνική υπερηφάνεια γιορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940! (φωτος)

Με κάθε μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος στην Κομοτηνή η επέτειος του “ΟΧΙ”, η 28η Οκτωβρίου 1940 με Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του σεβασμιώτατου μητροπολίτη  Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ. Παντελήμονα, με την παρουσία αρχών του τόπου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης και η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στη Λεωφόρο Δημοκρατίας
Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης είπε για την μέρα αυτή: “Σήμερα είναι μια  ημέρα εθνικής υπερηφάνειας και απόδοσης του ύψιστου σεβασμού στους ηρωικούς προγόνους μας! Τιμή και δόξα στους Ήρωες του Αλβανικού Έπους και της Εθνικής Αντίστασης! Χρόνια πολλά Ελλάδα!”
Ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης της ΑΜΘ, Μανόλης Ταπατζάς, σημείωσε τα εξής: “Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί μία από τις πιο λαμπρές και ηρωικές σελίδες στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Η εποποιία του 1940 ήταν η επιβεβαίωση των διαχρονικών αξιών του Ελληνικού λαού, της ενότητας, της αυτοθυσίας και της πίστης σε ιδανικά ανώτερα από κάθε προσωπικό συμφέρον. Σήμερα, 86 χρόνια μετά, η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου μας καλεί να θυμηθούμε και να τιμήσουμε όλους όσοι αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Ταυτόχρονα, μας υπενθυμίζει τη σημασία της εθνικής ενότητας και της αλληλεγγύης, ιδιαίτερα σε δύσκολες εποχές.
Οφείλουμε να αντλήσουμε διδάγματα από το παρελθόν και να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις του σήμερα με το ίδιο θάρρος και αποφασιστικότητα. Η ιστορία μας διδάσκει ότι, όταν είμαστε ενωμένοι και προσηλωμένοι στις αξίες μας, μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο. Τιμή και Δόξα στους προγόνους μας. Τιμή και Δόξα στους Ροδοπίτες πεσόντες και αγωνιστές, που ηρωικά πολέμησαν για να απολαμβάνουμε σήμερα την Ελευθερία μας!Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!
Ζήτω η Ελλάδα!”
Φωτος: FB
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό