Μας τέλειωσε το «τέλος της ιστορίας»

Μας τέλειωσε το «τέλος της ιστορίας»

Μας τέλειωσε το «τέλος της ιστορίας»

Αν και σε ορισμένους, λοβοτομημένους πολιτικά, θα φανεί πισωγύρισμα, οι εικόνες από την Ουκρανία με την σημαία του κόκκινου στρατού να υψώνεται σε κτίρια ή να κυματίζει πάνω σε τεθωρακισμένα, αν και σε περιορισμένες περιπτώδεις, αποτελούν την απόδειξη του νέου ψυχρού πολέμου που εδραιώνεται στον πλανήτη. Σαν παραμύθι φαινόταν το ρητό, πως μόνο όταν η σημαία του κόκκινου στρατού παρελάσει μπροστά από την σημαία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο κόσμος θα έβρισκε και πάλι μια ισορροπία.

Και δεν χρειάστηκε πολύς καιρός, για να δείχνει το παραμύθι να γίνεται πραγματικότητα. Από την εποχή της μιας υπερδύναμης και του δόγματος στρατιωτικής επικυριαρχίας των γερακιών Μπρεζίνσκυ και Γούλφοβιτς, το οποίο επισκίασε το μέχρι τότε δόγμα των ΗΠΑ για πολιτική επιρροή και των Ρώσων προέδρων τύπου του μέθυσου Γιέλτσιν και του διαφημιστή πίτσας Γκορμπατζόφσκι, μπαίνουμε σε μια εποχή κατά την οποία η Ρωσία ανακτά της αίγλη της πρώην ΕΣΣΔ, ενώ παράλληλα αναδύονται Κίνα και Ινδία, ως οι νέοι παγκόσμιοι παίκτες. Οι τρεις τους, ο μισός κόσμος δηλαδή, είναι προφανές πως στοχεύουν στην αντικατάσταση της νέας τάξης του πετροδολάριου, με μια …νέα τάξη ισορροπίας υπερδυνάμεων. Με την Ουκρανία στον ρόλο της Ιφιγένειας που θυσιάζεται για την ανάδειξη της νέας αυτής τάξης πραγμάτων. Απόδειξη πως το «τέλος της ιστορίας» του Φράνσις Φουκουγιάμα, ήταν απλώς ένα ιδεολόγημα που εξυπηρετούσε την ιστορική διατύπωση μιας εποχής, εκ μέρους των τότε νικητών αγγλοσαξόνων. Το ερώτημα είναι, τι ρόλο θα παίξει η λοβοτομημένη ΕΕ στην αναδυόμενη νέα τάξη. Δυστυχώς, προς το παρόν, με την απουσία ηγετών, οράματος, κοινής πολιτικής και κοινής πολιτικής άμυνας, τα κράτη μέλη της ΕΕ, ίσως πλην της Γαλλίας, είναι τα pet των αγγλοσαξόνων ΗΠΑ, Βρετανίας, Καναδά και Αυστραλίας, χώρες οι οποίες επιδιώκουν σήμερα την πολιτική και στρατιωτική επικυριαρχία σε όλο τον κόσμο. Στην Ουκρανία, η Ρωσική Ομοσπονδία του Πούτιν, δεν πολεμά στην πραγματικότητα, υπέρ της Ευρώπης, την ώρα που η Ευρώπη θεωρεί, όπως πάντα, υπάνθρωπους του Σλάβους Ρώσους. Για σκεφτείτε μια ΕΕ με μέλος της την …Ρωσία.

Σε ισορροπία πολιτική και θρησκευτική και με τεράστιους πόρους και παραγωγική ικανότητα. Ποια χρεία του ΝΑΤΟ θα υπήρχε πόσο αδύναμοι θα φάνταζαν οι αγγλοσάξονες; Το δόγμα Τρούμαν, ουσιαστικά σκλάβωσε πολιτικά και οικονομικά την Ευρώπη και κάνει σήμερα την ΕΕ να μοιάζει με φτωχό συγγενή και ικέτη, δείτε την υπόθεση του φυσικού αερίου και του δήθεν αντίπαλου δέους LNG. Πάντως, το βέβαιο είναι πως ιστορία δεν τέλειωσε, έφτανε να δούμε μερικές κόκκινες σημαίες να κυματίζουν, για να το καταλάβουμε. Να το πούμε ξανά, π μισός κόσμος (Ρωσία, Κίνα, Ινδία) αναζητά την θέση του στο παγκόσμιο γίγνεσθαι απέναντι στους λίγους «εκλεκτούς» και την ίδια ώρα, ο άλλος μισός κόσμος, παραμένει στο σκοτάδι της ιστορίας, της οικονομίας, της ζωής.

Η ιστορία συνεχίζεται…

Όταν ταυτίζονται πολιτική και οικονομία

Εντωμεταξύ, στην Ελλάδα των μεγάλων λόγων και του ανύπαρκτου έργου, ή καλύτερα του έργου υπερ. των συμφερόντων των κοτζαμπάσηδων, κοκορευόμαστε για την δημοκρατία μας, λες και καθημερινά εφευρίσκουμε τον τροχό. Για να δούμε ξανά πότε ζούμε μια δημοκρατία, με σύγχρονους όρους. Εκλαμβάνοντας την πολιτική και την οικονομία ως δυο μαθηματικά σύνολα, δημοκρατία στον μέγιστο βαθμό έχουμε, όταν η τομή των δυο αυτών συνόλων είναι μηδέν. Όταν τα σύνολα της πολιτικής και της οικονομίας αρχίζουν να εφάπτονται, αναλόγως του μεγέθους του συνόλου της τομής τους, εμφανίζονται και τα προβλήματα στην δημοκρατία, μικρά ή μεγάλα. Στην Ελλάδα σήμερα, τα σύνολα της πολιτικής και της οικονομίας, είναι πλέον απολύτως ταυτιζόμενα. Η δημοκρατία έχει πάει περίπατο και την θέση της έχουν πάρει «δημοκρατικοί θεσμοί», οι οποίοι υπηρετούν τα συμφέροντα των κοτζαμπάσηδων. Πως είναι δυνατόν, η χώρα με μισθούς ανώτερους μόλις από αυτούς της Βουλγαρίας, να έχει από τα πιο ακριβά καύσιμα, μακράν την ακριβότερη ενέργεια και εξαιτίας αυτών, αλλά όχι μόνον αυτών, να βιώνει μια βίαιη ανακατανομή του πλούτου από την πλειοψηφία των κατοίκων της, σε μια ελάχιστη μειοψηφία; Κάτι ανάλογο έγινε και στο πρόσφατο παρελθόν με την φούσκα του χρηματιστηρίου, αλλά και με την χρεοκοπία της οικονομίας της. Σήμερα επαναλαμβάνεται με όχημα την ενέργεια και με εργαλείο την «κρατική» ΔΕΗ. Εσάς, όλα αυτά που συμβαίνουν, σας φαίνονται δημοκρατικά;

Λείπει μια εκδήλωση δημοσιογραφική

Τόσες εκδηλώσεις για τα 102α Ελευθέρια Θράκης, τόσοι ομιλητές, θα μπορούσε να κολλήσει και μια εκδήλωση με ομιλητές δημοσιογράφους της πόλης. Εντάξει, τα γράφουμε που και που, θα είχε όμως ενδιαφέρον και μια ζωντανή συζήτηση για το που πάει αυτός ο τόπος, τι ευκαιρίες χάσαμε, τι ελπίδες έχουμε για κάτι καλύτερο και με ποιον τρόπο.

Φυσικά, θα ήταν ευχής έργο να υπήρχε παρουσία του πολιτικού κόσμου, χωρίς δικαίωμα παρέμβασης, καθότι αρκετά έχουν παρέμβει δεκαετίες τώρα. Και χωρίς χορηγούς, εννοείτε…

Με πλάνα από τα κομμένα

Να μην ξεχάσουμε και τον μαραθώνιο στήριξης των καναλιών της επαρχίας της Αθήνας στους Ουκρανοναζί, με τόσο πάθος που θα το ζήλευε και ο …Γκαίμπελς. Το καλύτερο, ενώ, δημοκρατικά έχουν κοπεί όλα τα ΜΜΕ και ιντερνετικά μέσα των Ρώσων, ακόμη και όσα λειτουργούσαν στην ΕΕ, οι καναλάρες των κοτζαμπάσηδων παίρνουν για την προπαγάνδα τους πλάνα των κομμένων Ρωσικών ΜΜΕ. Όταν βέβαια προλαβαίνουν από το σήριαλ Πισπιρίγκου. Α και επειδή δεν τα έπιανε τα παιδάκια ο κορόνα, βρέθηκε η ηπατίτιδα για να τρομοκρατήσει τους γονείς. Κατά τα λοιπά, με 50-70 «θύματα του κορόνα» ημερησίως, κηρύξαμε το τέλος της πανδημίας, καθότι  ξανά έρχονται οι τουρίστες. Στην φωτογραφία που συνοδεύει το σχόλιο, το προπαγανδιστικό τρολάρισμα των Ρώσων στους απίθανους που δαιμονοποιούν το «Ζ». Έγραψαν σε οχήματα όλο το λατινικό αλφάβητο. Αυτή η εικόνα δεν έπαιξε ούτε στα αθηναϊκά ούτε στα υπόλοιπα Δυτικά ΜΜΕ.

Έτσι θα λυθεί το πρόβλημα με το ρεύμα

Βγήκαν τα κοντομάνικα, σε λίγο θα βγουν και τα αμάνικα, οσονούπω με περιβολή παραλίας θα κυκλοφορούμε στα σπίτια μας. Τον ακούσατε τον …Μωυσή, πως θα πρέπει να προετοιμαστούμε για τα χειρότερα, το κλείσιμο της στρόφιγγάς του φυσικού αερίου. Η Πρωτομαγιά έφτασε και μπορεί να πιάσουμε το Μαγιό ξύλο, αλλά το τηλεκοντρόλ του ερκοντίσιον, ούτε καν… Αν μας κοπεί το ηλεκτρικό, τουλάχιστον θα ησυχάσουμε από την τηλεόραση. Άλλωστε, τα είπαμε αυτά, από το ερκοντίσιον, εμείς προτιμάμε την …ειρήνη. Και που δεν θα μαγειρεύουμε, θα κάνουμε και δίαιτα. Διπλό το καλό. Αν το καλοσκεφτούμε, τριπλό, αφού δεν θα έχουμε ηλεκτρικό, δεν θα πληρώνουμε την ρήτρα αναπροσαρμογής. Απορία: Αυτοί που αγόρασαν τα Τέσλα, πως θα τα φορτίζουν;

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό