Ένας βαθμός και… φύγαμε για Γ’ Εθνική

Ένας βαθμός και… φύγαμε για Γ’ Εθνική

  • Ο Πανθρακικός κρατά την τύχη στα χέρια του, έχει τον πρώτο λόγο για την άνοδο αλλά θα πρέπει να το αποδείξει και μέσα στο γήπεδο
  • Όλα τα πιθανά σενάρια για κάθε έναν από τους τέσσερις μονομάχους

 

Μία στροφή μάς χωρίζει από το φινάλε των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική κατηγορία και πλέον τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα. Τέσσερις ομάδες διεκδικούν τα δύο εναπομείναντα εισιτήρια και στο τέλος μόνο οι δύο θα χαμογελάσουν. Η άνοδος κρίνεται στα δύο παιχνίδια που θα γίνουν στο ΔΑΚ Κομοτηνής (Πανθρακικός-Προσοτσάνη) και στη Χαλάστρα (Καμπανιακός-Ιπποκράτης). Ο Πανθρακικός θέλει τουλάχιστον ένα βαθμό στο εντός έδρας παιχνίδι με την Προσοτσάνη για να πανηγυρίσει την πολυπόθητη άνοδο και να ξαναμπεί στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Την Κυριακή λοιπόν όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ΔΑΚ.  Η ομάδα της Κομοτηνής είναι φαβορί, αφού έχει 10 βαθμούς και τής αρκεί ο ένας βαθμός σε αντίθεση με τους Καμπανιακό, Προσοτσάνη (έχουν από 8), Ιπποκράτη (έχει 7), που, πριν ξεκινήσουν τα κυριακάτικα ματς, ξέρουν ότι πρέπει να κερδίσουν άσχετα αν ανάλογα με την εξέλιξη μπορεί να ευνοηθούν και με την ισοπαλία. Ωστόσο, τον τίτλο του φαβορί θα πρέπει να τον δικαιολογήσει και μέσα στο γήπεδο. Τα σενάρια είναι αρκετά και για να μην μπερδευτείτε, παραθέτουμε το τι χρειάζεται η κάθε ομάδα για να φτάσει στην άνοδο.

Ο Πανθρακικός ανεβαίνει αν: κερδίσει ή φέρει ισοπαλία με την Προσοτσάνη. Επίσης, μπορεί να ανέβει ακόμα και σε περίπτωση ήττας αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να έρθουν ισόπαλοι ο Καμπανιακός με τον Ιπποκράτη. Σ’ αυτό το ενδεχόμενο η Προσοτσάνη θα έχει 11 βαθμούς, ο Πανθρακικός  10, ο Καμπανιακός 9 και ο Ιπποκράτης 8, με τους δύο πρώτους να παίρνουν τα αντίστοιχα εισιτήρια.

Η Προσοτσάνη ανεβαίνει αν: κερδίσει τον Πανθρακικό. Μόνο τότε φτάνει σίγουρα στην άνοδο. Υπάρχει και σενάριο, στο οποίο ανεβαίνει και με ισοπαλία αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να μείνουν στην ισοπαλία και ο Καμπανιακός με τον Ιπποκράτη. Σ’ αυτή την περίπτωση ο Πανθρακικός ανεβαίνει στους 11 βαθμούς, η Προσοτσάνη και ο Καμπανιακός θα έχουν από 9 και ο Ιπποκράτης 8. Η Προσοτσάνη θα υπερτερεί στην ισοβαθμία με τον Καμπανιακό, αφού στη συνολική διαφορά τερμάτων είναι στο +5, ενώ ο Καμπανιακός στο +3 (αν και οι δύο φέρουν ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική ο συντελεστής θα παραμείνει ο ίδιος). Η ομάδα της Δράμας λοιπόν θα είναι αυτή που θα πετύχει την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Βέβαια, σε περίπτωση ήττας από τον Πανθρακικό μένει οριστικά εκτός Γ’ Εθνικής ό,τι και να γίνει στο Καμπανιακός-Ιπποκράτης.

Ο Καμπανιακός ανεβαίνει αν: κερδίσει τον Ιπποκράτη. Αν έρθει ισόπαλος, ανεβαίνει μόνο σε περίπτωση ήττας της Προσοτσάνης στην Κομοτηνή. Φυσικά, αν χάσει τίθεται εκτός μάχης ό,τι κι αν γίνει στο Προσοτσάνη-Πανθρακικός.

Ο Ιπποκράτης ανεβαίνει μόνο αν κερδίσει εκτός έδρας τον Καμπανιακό. Είναι ο μοναδικός από τους διεκδικητές, για τον οποίο δεν υπάρχει εναλλακτικό σενάριο πέρα από τη δική του νίκη. Αν κερδίσει, ανεβαίνει, ενώ αν φέρει ισοπαλία ή χάσει, μένει εκτός νυμφώνος.

 

Γ. Κεσόπουλος

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό