ΕΟΔΥ: «Οι παραλλαγές BA4 και ΒΑ5 σαρώνουν στην Ευρώπη»

ΕΟΔΥ: «Οι παραλλαγές BA4 και ΒΑ5 σαρώνουν στην Ευρώπη»

«Οι παραλλαγές BA4 και ΒΑ5 σαρώνουν στην Ευρώπη» σημείωσε κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού αλλά και την κατάσταση της Ελλάδας, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης.

«Όλη η Ευρώπη βρίσκεται στο κόκκινο. Μπορεί να υπάρχουν μερικές διαφορές μεταξύ των χωρών όμως τα κρούσματα κορονοϊού ανά 100.000 πληθυσμού σημειώνουν αύξηση σε όλα τα κράτη» συμπλήρωσε ο κ. Ζαούτης στην ενημέρωση και πρόσθεσε πως «ανοδική πορεία σημειώνεται και στο ποσοστό θετικότητας».

Μάλιστα ο Καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας συμπλήρωσε πως «η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτ6ων καταγράφεται στις ηλικίες 18-24» ενώ σε Ιόνιο, Νότιο Αιγαίο και Αττική καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων.  Επιπλέον ο κ. Ζαούτης υπογράμμισε πως η Ελλάδα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στις εισαγωγές ΜΕΘ ανά 100.000 πληθυσμού.

Παράλληλα παρουσιάστηκε και σχετικός πίνακας με τα τεστ στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ελλάδα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση (μετά την Κύπρο) στον αριθμό των τεστ που πραγματοποιούνται ανά 100.000 πληθυσμό.

Σημειώνεται πως όλα τα δεδομένα υπάρχουν σύμφωνα με τον αριθμό των τεστ που πραγματοποιούνται.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό