
Κομοτηνή: Συνεδρίασε εκτάκτως, λόγω των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής (φωτος+videos)
Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής στις 18:30 το απόγευμα της Τετάρτης 3/5, Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής.
Σύμφωνα με την πρόσκληση, το κατεπείγον συνίστατο στο γεγονός: α)της διενέργειας των επικείμενων βουλευτικών εκλογών και β)της ύπαρξης έκτακτων δαπανών για την πραγματοποίηση των “ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΘΡΑΚΗΣ 2023”

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:
1.Καθορισμός τρόπου κατανομής και χρήσης των χώρων που παραχωρούνται από τα δημοτικά συμβούλια στα πολιτικά κόμματα, τους συνασπισμούς πολιτικών κομμάτων, τους συνδυασμούς υποψηφίων και τις Επιτροπές Υποστήριξης του άρθρου 10 του ν. 4023/2011 (Α΄ 220), για την προεκλογική προβολή τους, καθώς και άλλων λεπτομερειών.
2.Έγκριση ή μη μερικής αναμόρφωσης του εν χρήσει προϋπολογισμού του Δήμου, έτους 2023 για 5η φορά (υπ’ αριθ. 119/2023 ΑΟΕ).
Πριν ξεκινήσει η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, εκδόθηκε ψήφισμα για τον θάνατο του πρώην δημοτικού συμβούλου Κωνσταντίνου Ναλμπάντη. Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης, ο οποίος μίλησε για τον εκλιπόντα και το έργο του στο δήμο, για την προσφορά και το ήθος του:
Ο επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης “Κομοτηνή Δυνατά”, Αντώνης Γραβάνης, μίλησε κι αυτός για τον Κωνσταντίνο Ναλμπάντη, με τον οποίο είχε και κοινή πορεία στο δήμο για κάποια χρόνια από το ίδιο μετερίζι:
Για τον αδόκητο χαμό του Κωνσταντίνου Ναλμπάντη μίλησε και η επικεφαλής της παράταξης “ΠΟΛΗτική Ανατροπή”, σημειώνοντας πως ήταν πολύ αξιόλογος άνθρωπος με αξιόλογη πορεία στο δήμο και στην τοπική μας κοινωνία:
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο γιος του εκλιπόντος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Συμβουλίου για την τιμή που έκαναν στον πατέρα του, αναφέρθηκε στο ήθος και το χαρακτήρα του, σημειώνοντας:
Κατόπιν τα όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής και οι παραβρισκόμενοι σηκώθηκαν όρθιοι και τήρησαν ενός λεπτού σιγή, ως φόρο τιμής στον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο Κωνσταντίνο Ναλμπάντη.
Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, όπου δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις και οι διαξιφισμοί, κυρίως για το θέμα της καθαριότητας του δήμου, τους μπλε κάδους, καθώς και την μη σωστή χρήση των μπλε κάδων από τους δημότες:
