Α. Σπυρόπουλος από Κομοτηνή: Έτοιμα τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στη Ροδόπη- Απαραίτητη η αλλαγή μοντέλου ανάπτυξης για τη Θράκη

Α. Σπυρόπουλος από Κομοτηνή: Έτοιμα τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στη Ροδόπη- Απαραίτητη η αλλαγή μοντέλου ανάπτυξης για τη Θράκη

Την αισιοδοξία του για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, αλλά και την ποιότητα του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στη Ροδόπη, εξέφρασε από την Κομοτηνή ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, κατά την επίσκεψή του στην πόλη μας.

Ο κ. Σπυρόπουλος, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Paratiritis-news.gr, εξέφρασε την χαρά του που επιστρέφει στην Θράκη (καθώς πέρασε τα φοιτητικά του χρόνια στην Πολυτεχνική Σχολή της Ξάνθης) της οποίας γνωρίζει τους ανθρώπους και τα προβλήματά της, μετά από πρόσκληση του Γραμματέα της ΝΕ Ροδόπης κ. Νότη Χαραλαμπίδη και στο πλαίσιο της καμπάνιας για την υγεία και του ΕΣΥ που έχει ξεκινήσει το Κίνημα. Ήδη έχουν πραγματοποιήσει κεντρικές εκδηλώσεις για το ζήτημα, αναπτύσσοντας τις προτάσεις τους για την βελτίωση του ΕΣΥ αλλά και την πρωτοβάθμια φροντίδα, που αποτελεί βασικό πυλώνα του προγράμματός τους.

Για αυτό και τα στελέχη τους σε όλη τη χώρα επισκέπτονται νοσοκομεία και κέντρα υγείας, για να εντοπίσουν τα προβλήματα, και το ίδιο έκανε και αυτός στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου είδε την υποστελέχωσή του, και συζήτησε με τους γιατρούς και το προσωπικό. «Πρέπει οι πολίτες να αντιληφθούν ότι πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα σε πολιτικές που θα διασφαλίσουν την πρόσβαση όλων των συμπολιτών μας στα δημόσια Νοσοκομεία» τόνισε. Απαραίτητες οι παρεμβάσεις για την ακρίβεια Ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ακρίβεια, που εδώ και ένα χρόνο μειώνει το εισόδημα των πολιτών, από την αύξηση των προϊόντων μέχρι τις τιμές της ενέργειας. Το Κίνημα έχει καταθέσει θεσμικές προτάσεις για σημαντικές αλλαγές που δεν είναι επιδοματικού χαρακτήρα, σαν αυτές της κυβέρνησης, που είναι πολύ λίγο και δεν βοηθά τους πολίτες να συγκρατήσουν τα εισοδήματά τους, κάνοντας το ίδιο για το οποίο κατήγγειλε την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Θέλουμε αλλαγές στο κοινωνικό κράτος, ενίσχυση της κατοικίας, αλλά δεν αφήνουμε και τα ζητήματα δημοκρατίας» σημείωσε o Ανδρέας Σπυρόπουλος, συνεχίζοντας θεσμικά να επιδιώκουν να έρθουν όλα στο φως, να μάθει ο Ελληνικός λαός τι έγινε με το σκάνδαλο των υποκλοπών και ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτό. «Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο και στη Ροδόπη να δώσει συντεταγμένο τη μάχη των Εθνικών εκλογών» σημείωσε, εκτιμώντας πως το ψηφοδέλτιο είναι σχεδόν έτοιμο, και θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Ο κ. Σπυρόπουλος εκτίμησε δε πως στη Ροδόπη το Κίνημα θα λάβει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά σε όλη τη χώρα. Όσο για τις προεκλογικές συνεργασίες, ανέφερε πως προτεραιότητά τους είναι το πολιτικό τους πρόγραμμα, που θέτει σε προτεραιότητα βασικές πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν τα επόμενα 4 χρόνια, όπως αυτές που ανέλυσε παραπάνω.

Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα των κόκκινων δανείων, σημειώνοντας πως θα πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες όπως αυτή του Νόμου Κατσέλη, που έδινε ουσιαστική προστασία στην πρώτη κατοικία, που άρχισε να ξηλώνεται από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και συνέχισε αυτή της ΝΔ. Για αυτό κατέθεσαν τροπολογία με την οποία ζητούν προστασία της Πρώτης Κατοικίας με συγκεκριμένα κριτήρια, για όσους άλλαξαν οι οικονομικές συνθήκες της ζωής τους και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, με ρύθμιση και του ιδιωτικού χρέους για να μπουν όλα σε φυσιολογική ροή. «Δεν μπορούμε να ανεχθούμε να υπάρχουν φαινόμενα «Πάτσηδων» οι οποίοι υπό την κυβερνητική ομπρέλα αγοράζουνε μεγάλα πακέτα δανείων, και βγάζουν κέρδη εις βάρος των πολιτών που χάνουν τα σπίτια τους» ανέφερε.

Πηγή +Photos: paratiritis-news.gr – FB : Krina Meneselidou

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό