Αδ. Γεωγιάδης: “Δεν κάναμε όσα θέλαμε για την ιδιωτική ασφάλιση”

Αδ. Γεωγιάδης: “Δεν κάναμε όσα θέλαμε για την ιδιωτική ασφάλιση”

Στο επόμενο ΕΣΠΑ θα ενταχθεί η διαμεσολάβηση

Στα φορολογικά κίνητρα και τη θέσπιση υποχρεωτικότητας όσον αφορά τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην 4η Συνδιάσκεψη της διαμεσολάβησης, επισημαίνοντας ότι στην παρούσα θητεία της η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να υλοποιήσει τα μέτρα που είχε προγραμματίσει στο συγκεκριμένο τομέα λόγω της πανδημίας και εν συνεχεία της γεωπολιτικής κρίσης και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα εντάξει στο επόμενο ΕΣΠΑ τη διαμεσολάβηση.

Ειδικότερα ο κ. Γεωργιάδης είπε πως “έχουμε κάνει πολύ λιγότερα για την ιδιωτική ασφάλιση από όσα θέλαμε να κάνουμε. Στην πορεία προέκυψαν διαδοχικές κρίσεις και η προτεραιοποίηση των πραγμάτων και οι απαραίτητες υποχρεωτικότητες δεν έχουν θεσπιστεί. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πιστεύουμε στο θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης. Στην κλιματική αλλαγή έχουμε επεξεργαστεί με την αναπτυξιακή τράπεζα και την ΕΑΕΕ τα δεδομένα για να δούμε πως τα σπίτια που κινδυνεύουν περισσότερο από φυσικές καταστροφές θα έχουν υποχρεωτική ασφάλιση. Θα επανέλθει η κυβέρνηση σε αυτό το μέτρο μέχρι τη λήξη της θητείας”.

Ο υπουργός μίλησε επίσης για το νόμο που πέρασε όσον αφορά τα ασφαλιστήρια υγείας, Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει μέτρα που αφορούν στον κλάδο, όπως την αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων στον κλάδο υγείας.

Σε σχόλιο του κ. Γ. Χαζηθεοδοσίου, προέδρου του ΕΕΑ, σχετικά με τη συμβολή της ιδιωτικής υγείας στην πανδημία και την ανάγκη θέσπισης κινήτρων, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως το ζήτημα εν προκειμένω είναι ο κατάλληλος χρόνος.

insurancedaily.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό