ΑΔΕΔΥ και Εκπαιδευτικοί Ροδόπης καταθέτουν μαζί στεφάνι για την Ημέρα του Πολυτεχνείου

ΑΔΕΔΥ και Εκπαιδευτικοί Ροδόπης καταθέτουν μαζί στεφάνι για την Ημέρα του Πολυτεχνείου

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης μαζί με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της ΠΕ Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες» θα καταθέσουν από κοινού και την ίδια ώρα στεφάνι σήμερα στο μνημείο της Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Νομαρχία Ροδόπης)  και θα πραγματοποιήσουν πορεία που θα ξεκινήσει από την παλιά Νομαρχία σήμερα 17/11 στις 17:30.

 

Η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης σε δική της ανακοίνωση εκφράζει πως «μετά από 48 χρόνια, οι αγώνες του φοιτητικού κινήματος με την εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά του Δικτατορικού Καθεστώτος της Χούντας για την προάσπιση της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Παιδείας, της Δουλειάς για όλους και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εξακολουθούν και είναι πιο επίκαιροι από ποτέ. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει σήμερα ζωντανή μέσα στους αγώνες για ανατροπή των πολιτικών των υπερεθνικών οργανισμών και όσων κυβερνήσεων τις εφαρμόζουν, μέσα στους αγώνες των εργαζομένων.  Το  Πολυτεχνείο συνεχίζει και ζει στους σημερινούς αγώνες μας και το μήνυμά του σμίγει με τα συνθήματά μας ενάντια στους πολέμους που σκοτώνουν και ξεριζώνουν τους λαούς,  απέναντι στους σχεδιασμούς που απειλούν την ειρήνη, τη φιλία και την ασφάλεια των λαών».

 

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε δικό του μήνυμα αναφέρει πως: «Τιμάμε το Πολυτεχνείο  και συνεχίζουμε, με εφόδιο το μήνυμά του, για να γίνει ο αγώνας που δίνουμε σήμερα πιο αποτελεσματικός. Ο αγώνας για εργασία, για ποιοτική, δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας, για δημόσια δωρεάν υγεία, για την προάσπιση και διεύρυνση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών, για κατάργηση των μνημονιακών πολιτικών που επέφεραν δεινά στη χώρα μας παραμένει αταλάντευτος. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας διδάσκει πως όποια και αν είναι η βούληση των κυβερνήσεων, η δύναμη του λαού μπορεί να την ανατρέψει».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό