Άγιος Παΐσιος, Από τα Φάρασα στον Ουρανό: Όσα θα δούμε στα επόμενα επεισόδια

Άγιος Παΐσιος, Από τα Φάρασα στον Ουρανό: Όσα θα δούμε στα επόμενα επεισόδια

Με αμείωτο το ενδιαφέρον συνεχίζεται η εξαιρετική σειρά του Mega Channel, με θέμα τη ζωή του Αγίου Παϊσίου, η οποία κρατά καθηλωμένο το τηλεοπτικό κοινό. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στην τηλεθέαση ο «Άγιος Παϊσιος» διατηρείται στην κορυφή, όποτε προβάλλεται το σήριαλ.

Το Sportime άλλωστε σας κρατάει ενήμερους για τα όσα συμβαίνουν. Σας είχαμε ενημερώσει για την ανατροπή στον δεύτερο κύκλο, αλλά και πρόσφατα για την αμφιβολία για τη θεότητα του Χριστού στον «Άγιο Παΐσιο».

Πλέον παρακάτω θα μάθετε και τη συνέχεια και συγκεκριμένα το τι θα δούμε στα επεισόδια 6 και 7.

Άγιος Παΐσιος: 17/3/2022 – Επεισόδιο 6

Η Ευλογία διακρίνει την πνευματική κλίση του Αρσενίου και φροντίζει, από πολύ νωρίς, να του μεταδώσει τη μεγάλη της πίστη. Πέρα από τις προσευχές, του μιλάει για τον εγωισμό και την ταπείνωση, και για το πώς πρέπει να πολεμά τους κακούς λογισμούς. Με το καθημερινό της φωτεινό παράδειγμα χτίζονται σιγά-σιγά στην παιδική ψυχή του μεγάλες αρετές, που αργότερα θα είναι το μεγάλο του στήριγμα και το πνευματικό του απόθεμα με το οποίο θα ανακουφίσει χιλιάδες ανθρώπους.

Στην ηλικία των 12 ετών επιλέγει να μην πάει στο γυμνάσιο και διαλέγει να μάθει την τέχνη του μαραγκού για να βοηθήσει οικονομικά τους γονείς του. Στα δεκαέξι του χρόνια, ένας ξάδελφός του σπέρνει στην ψυχή του την αμφιβολία για τη θεότητα του Χριστού. Ο Αρσένιος καταφεύγει στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας και κλαίγοντας παρακαλεί τον Χριστό να του δείξει ένα σημάδι που θα διαψεύδει όσα του είπε ο ξάδελφος του.

Άγιος Παΐσιος: 24/3/2022 – Επεισόδιο 7

Η οικογένεια Εζνεπίδη ετοιμάζεται για τον γάμο της Αμαλίας. Ο Ελληνοϊταλικός, όμως, πόλεμος έρχεται να ανατρέψει τα σχέδια και τις ζωές όλων των Ελλήνων. Ο Ραφαήλ και ο Χαράλαμπος πηγαίνουν στον πόλεμο και ο Αρσένιος προσπαθεί να βοηθήσει την οικογένειά του να σταθεί όρθια στις πολύ δύσκολες στιγμές. Ακολουθεί η γερμανική κατοχή και οι μεγάλες δυσκολίες που φέρνει μαζί της. Έχοντας σαν παράδειγμα τη μάνα του και τον πατέρα του, ο Αρσένιος προσπαθεί να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη.

Έρχεται η απελευθέρωση αλλά πολύ γρήγορα αρχίζει η μεγάλη πληγή της Ελλάδος, ο Εμφύλιος πόλεμος. Ο Αρσένιος καλείται να καταταγεί στον στρατό. Καταφεύγει στην Παναγία και την παρακαλεί να τον βοηθήσει να μην σκοτώσει άνθρωπο. Παίρνει την ειδικότητα του ασυρματιστή και γίνεται παράδειγμα για τους συστρατιώτες του με την αυταπάρνηση, τη μεγάλη πίστη και την θυσιαστική του αγάπη.

sportime.gr
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό