Άγιος Παΐσιος: Συγκλονίζουν οι δυσκολίες του μικρού Αρσένιου ως πρόσφυγας

Άγιος Παΐσιος: Συγκλονίζουν οι δυσκολίες του μικρού Αρσένιου ως πρόσφυγας

Αν τα πρώτα δύο επεισόδια της εξαιρετικής σειράς του «Mega Channel» κέρδισαν την καρδιά του τηλεοπτικού κοινού, τότε τα επόμενα πραγματικά θα το καθηλώσουν! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το σήριαλ τα πάει εξαιρετικά καλά στην μάχη για την κορυφή στην τηλεθέαση.

Το Sportime άλλωστε σας ενημερώνει συνεχώς για το τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια, αλλά και το ποια ήταν η πιο συγκλονιστική στιγμή στα γυρίσματα του Αγίου Παϊσίου. Μάλιστα η σειρά είναι τόσο σημαντική και αξιόλογη που θα μεταδίδεται και στην Κύπρο.

Άγιος Παΐσιος: Τι θα δούμε απόψε στο 3ο επεισόδιο (Πέμπτη 24/2022)

Όπως προείπε ο πνευματικός τους πατέρας, γέροντας Αρσένιος, έτσι γίνεται ακριβώς. 40 μέρες μετά την εγκατάσταση στο κάστρο της Κέρκυρας, ο γέροντας Αρσένιος κοιμάται στο νοσοκομείο της πόλης στις 10 Νοεμβρίου 1924. Αυτό το γεγονός συγκλονίζει όλη την κοινότητα, γιατί ο γέροντας Αρσένιος ήταν ο πνευματικός τους πατέρας, ο γιατρός, ο δάσκαλος τους. Ήταν ο άνθρωπος που πραγματικά διατήρησε την ελληνική και τη χριστιανική ψυχή στα χωριά της περιοχής των Φαράσων. Αμέτρητα τα θαύματα που επιτέλεσε εν ζωή. Η κοίμησή του ανατρέπει τα πάντα στην κοινότητα. Αρχίζουν οι εντάσεις, οι διαπληκτισμοί και οι έριδες.

Άγιος Παΐσιος: Τι θα δούμε την Πέμπτη 3/3/2022 – Επεισόδιο 4

Ο Πρόδρομος Εζνεπίδης, πατέρας του Αγίου Παϊσίου, προσπαθεί να σταθεί χωρίς τον πνευματικό του πατέρα, αλλά δεν μπορεί. Είναι έτοιμος να τα παρατήσει, όταν η γυναίκα του Ευλογία δείχνει τη δύναμή της και τη σοφία που κουβαλά στην ψυχή της. Τον στηρίζει και τον βοηθά να μη λυγίσει. 22 μήνες μετά την έλευσή τους στην Κέρκυρα, φεύγουν για την Πλαταριά Θεσπρωτίας. Εκεί, ο Πρόδρομος αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες για να κρατήσει ενωμένους τους χωριανούς, και έτσι, κάποιοι, νιώθοντας απογοητευμένοι από την κυβέρνηση και προδομένοι, φεύγουν για να βρουν επιτέλους έναν τόπο εγκατάστασης. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου η οικογένεια του Πρόδρομου Εζνεπίδη, μαζί με 50 άλλες οικογένειες, φτάνουν επιτέλους στον τόπο όπου θα ριζώσουν. Στη γη της Ηπείρου, στη γη της Κόνιτσας.

Άγιος Παΐσιος, Τι θα δούμε την Πέμπτη 10/3/2022 -Επεισόδιο 5

Μετά από πολλές περιπλανήσεις και δυσκολίες, η οικογένεια του Πρόδρομου Εζνεπίδη φτάνει στην Κόνιτσα της Ηπείρου. Εκεί, βρίσκουν ανθρώπους που τους υποδέχονται με αγάπη και τους βοηθούν στο νέο ξεκίνημα της ζωής τους. Ο μικρός Αρσένιος ψελλίζει τις πρώτες προσευχές του και μεγαλώνει σε ένα πνευματικό περιβάλλον. Με τον θάνατό της η γιαγιά ΧατζηΧριστίνα αφήνει μια πλούσια πνευματική κληρονομιά στα παιδιά και τα εγγόνια της. Ταυτόχρονα, ένα καινούργιο μέλος προστίθεται στην οικογένεια. Η γέννηση της Χριστίνας οδηγεί ξανά τον Ραφαήλ στη στέγη, για να μην ακούει τη μάνα που γεννά και τη μικρή Αμαλία να μαθαίνει για το μυστήριο της ζωής και του θανάτου. Ο Αρσένιος μεγαλώνει και συναντά ως παιδί προσφύγων τις πρώτες δυσκολίες με τους συνομήλικούς του.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό