Άγιος Παϊσιος: Όλα όσα θα δούμε στα επόμενα συγκλονιστικά επεισόδια

Άγιος Παϊσιος: Όλα όσα θα δούμε στα επόμενα συγκλονιστικά επεισόδια

Συγκινήσεις αναμένεται να προσφέρουν και τα επόμενα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς του Mega, «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό», που ετοιμάζεται να προβληθεί για δεύτερη φορά στους δέκτες, αύριο Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου.

Η σειρά που μας μεταφέρει στα Φάρασα της Καππαδοκίας και μεταδίδει τον βίο του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη σάρωσε την τηλεθέαση της βραδινής ζώνης και ανάγκασε τους χρήστες του Twitter να υποκλιθούν στο μεγαλείο του Αγίου.

Οι μοναδικές ερμηνείες των ηθοποιών κατόρθωσαν να εντυπωσιάσουν από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, με το δεύτερο (17/2) να αναμένεται με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον και το Sportime έχει όλες τις λεπτομέρειες για όσα θα παρακολουθήσετε στη συνέχεια.

Αναλυτικά τα όσα θα δείτε στα επόμενα τρία επεισόδια της σειράς «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό»:

17/2/2022 – ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 2:

Οι ξεριζωμένοι από την Καππαδοκία γιορτάζουν την Κοίμηση της Θεοτόκου μακριά από το χωριό τους, με μια υπαίθρια λειτουργία. Φτάνουν στον Πειραιά στις 14 Σεπτεμβρίου, περιμένοντας να βρουν τη μάνα Ελλάδα που θα τους αγκαλιάσει, συναντούν όμως πάρα πολλές δυσκολίες και προβλήματα. Ο πατέρας του μικρού Αρσενίου, που είναι ο πρόεδρος της κοινότητας, προσπαθεί με την καθοδήγηση του γέροντα Αρσενίου να κρατάει ισορροπίες και να λύνει τα προβλήματα. Ο γέροντας Αρσένιος προλέγει ότι θα πάνε σε ένα νησί και ότι αυτός θα «κοιμηθεί» εκεί σε σαράντα μέρες. Την επόμενη μέρα τους στέλνουν στην Κέρκυρα. Εκεί μένουν προσωρινά στο κάστρο της πόλης.

24/2/2022 – ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 3:

Όπως προείπε ο πνευματικός τους πατέρας, γέροντας Αρσένιος, έτσι γίνεται ακριβώς. 40 μέρες μετά την εγκατάσταση στο κάστρο της Κέρκυρας, ο γέροντας Αρσένιος κοιμάται στο νοσοκομείο της πόλης στις 10 Νοεμβρίου 1924. Αυτό το γεγονός συγκλονίζει όλη την κοινότητα, γιατί ο γέροντας Αρσένιος ήταν ο πνευματικός τους πατέρας, ο γιατρός, ο δάσκαλος τους. Ήταν ο άνθρωπος που πραγματικά διατήρησε την ελληνική και τη χριστιανική ψυχή στα χωριά της περιοχής των Φαράσων. Αμέτρητα τα θαύματα που επιτέλεσε εν ζωή. Η κοίμησή του ανατρέπει τα πάντα στην κοινότητα. Αρχίζουν οι εντάσεις, οι διαπληκτισμοί και οι έριδες.

3/3/2022- ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 4:

Ο Πρόδρομος Εζνεπίδης , πατέρας του Αγίου Παϊσίου, προσπαθεί να σταθεί χωρίς τον πνευματικό του πατέρα, αλλά δεν μπορεί. Είναι έτοιμος να τα παρατήσει, όταν η γυναίκα του Ευλογία δείχνει τη δύναμή της και τη σοφία που κουβαλά στην ψυχή της. Τον στηρίζει και τον βοηθά να μη λυγίσει. 22 μήνες μετά την έλευσή τους στην Κέρκυρα, φεύγουν για την Πλαταριά Θεσπρωτίας. Εκεί, ο Πρόδρομος αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες για να κρατήσει ενωμένους τους χωριανούς, και έτσι, κάποιοι, νιώθοντας απογοητευμένοι από την κυβέρνηση και προδομένοι, φεύγουν για να βρουν επιτέλους έναν τόπο εγκατάστασης. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου η οικογένεια του Πρόδρομου Εζνεπίδη, μαζί με 50 άλλες οικογένειες, φτάνουν επιτέλους στον τόπο όπου θα ριζώσουν. Στη γη της Ηπείρου, στη γη της Κόνιτσας.

sportime.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό