Άγιος Παϊσιος: «Βαθιά υπόκλιση» στο Twitter για το Νικήτα Τσακίρογλου

Άγιος Παϊσιος: «Βαθιά υπόκλιση» στο Twitter για το Νικήτα Τσακίρογλου

Άλλο ένα επεισόδιο της σειράς Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό, κάτι που αποτυπώθηκε και από τα σχόλια των χρηστών του Twitter.

Την Πέμπτη (24/2) είδαμε στο επεισόδιο ο Γέροντας Αρσένιος «κοιμήθηκε» στο νοσοκομείο της Κέρκυρας στις 10 Νοεμβρίου του 1924. Αυτό το γεγονός συγκλόνισε όλη την κοινότητα, γιατί ο Γέροντας Αρσένιος ήταν ο πνευματικός τους πατέρας, ο γιατρός, ο δάσκαλός τους.

Ήταν ο άνθρωπος που πραγματικά διατήρησε την ελληνική και τη χριστιανική ψυχή στα χωριά της περιοχής των Φαράσων. Αμέτρητα τα θαύματα που επιτέλεσε εν ζωή. Η κοίμησή του, όπως θα δούμε, θα ανατρέψει τα πάντα στην κοινότητα. Αρχίζουν οι εντάσεις, οι διαπληκτισμοί και οι έριδες.

Η σκηνή όμως που καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό ήταν εκείνη που ο Γέροντας Αρσένιος ζει τις τελευταίες του στιγμές. Ο Νικήτας Τσακίρογλου που τον υποδύεται, απέδωσε τη στιγμή άκρως ρεαλιστικά και όπως ήταν φυσικό καθήλωσε τους τηλεθεατές.

Τα σχόλια στο Twitter για την υποκριτική δεινότητα του κορυφαίου ηθοποιού έπεσαν βροχή μετά από τη συγκεκριμένη σκηνή, με τους χρήστες να παραπονιούνται συγχρόνως που πρέπει να περιμένουν μέχρι την επόμενη Πέμπτη για το νέο επεισόδιο.

Τι θα δούμε όμως σε αυτό;

Ο Πρόδρομος Εζνεπίδης, πατέρας του Αγίου Παϊσίου, προσπαθεί να σταθεί χωρίς τον πνευματικό του πατέρα, αλλά δεν μπορεί. Είναι έτοιμος να τα παρατήσει, όταν η γυναίκα του Ευλογία δείχνει τη δύναμή της και τη σοφία που κουβαλά στην ψυχή της. Τον στηρίζει και τον βοηθά να μη λυγίσει. 22 μήνες μετά την έλευσή τους στην Κέρκυρα, φεύγουν για την Πλαταριά Θεσπρωτίας.

Εκεί, ο Πρόδρομος αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες για να κρατήσει ενωμένους τους χωριανούς, και έτσι, κάποιοι, νιώθοντας απογοητευμένοι από την κυβέρνηση και προδομένοι, φεύγουν για να βρουν επιτέλους έναν τόπο εγκατάστασης.

Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου η οικογένεια του Πρόδρομου Εζνεπίδη, μαζί με 50 άλλες οικογένειες, φτάνουν επιτέλους στον τόπο όπου θα ριζώσουν. Στη γη της Ηπείρου, στη γη της Κόνιτσας.

gossip-tv.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό