Αγρότες-Κτηνοτρόφοι Περιφέρειας ΑΜΘ: Κανένας πλέον δεν μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε

Αγρότες-Κτηνοτρόφοι Περιφέρειας ΑΜΘ: Κανένας πλέον δεν μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε

Κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων προς όλο τους συναδέλφους τους για δυναμική συμμετοχή στη διαμαρτυρία στην έδρα της Περιφέρειας

Την Τετάρτη 02/02/2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων ΑΜΘ με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Βασίλη Δελησταμάτη. Στη συνάντηση κατατέθηκαν και συζητήθηκαν τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας ΑΜΘ. Ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να προωθήσει και να διεκδικήσει επίλυσης  των δίκαιων αιτημάτων μας από τα αρμόδια Υπουργεία και τους φορείς .

Επίσης δεσμεύτηκε για ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πάνω στα θέματα του πρωτογενή τομέα.

Με την ενημέρωση του Περιφερειάρχη ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ενημερώσεων που πραγματοποίησαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων ΑΜΘ στους Βουλευτές και στη Διοίκηση της Περιφέρειας.

Κανένας πλέον δεν μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε.

Την Πέμπτη 3/2 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων ΑΜΘ όπου αποφασίστηκε ομόφωνα η κλιμάκωση του τρόπου διεκδίκησης με δυναμική κινητοποίηση Αγροτών και Κτηνοτρόφων στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, την Πέμπτη 10/02/2022 στις 12:00 στο κτήριο της Περιφέρειας.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Περιφέρειας ΑΜΘ καλεί όλους τους Αγρότες και Κτηνοτρόφους της Περιφέρειας μας να συμμετάσχουν στη δυναμική αυτή διαμαρτυρία.

Τα αιτήματα που διεκδικούμε:

Κόστος Παραγωγής

Θέσπιση αγροτικού πετρελαίου.

Κατάργηση ρήτρας αναπροσαρμογής ρεύματος.

Ενίσχυση για ζωοτροφές , λιπάσματα και αγροεφόδια.

Νέα ΚΑΠ

Για τη νέα ΚΑΠ πάρθηκαν αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.

Οι ενισχύσεις να δίνονται σε αυτούς που πραγματικά δουλεύουν τη γη και τα ζώα.

Να σταματήσει η Περιφέρεια Α.Μ.Θ να είναι ο φτωχός συγγενής του Εθνικού Αποθέματος και επιτέλους οι Αγρότες και Κτηνοτρόφοι της Α.Μ.Θ να εισπράττουν αυτά που πραγματικά δικαιούνται.

ΕΛΓΑ

Δίκαιες και Άμεσες αποζημιώσεις για Αγρότες και Κτηνοτρόφους όποτε υπάρχουνε ζημίες.

Να εξιχρονιστεί ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, να στελεχωθεί ο ΕΛΓΑ με εξειδικευμένα στελέχη, να γίνονται οι διαδικασίες εκτίμησης με διαφάνεια και να υπάρξει ουσιαστική Ενεργητική προστασία.

ΑΤΑΚ – Ηλεκτρονικά Ενοικιαστήρια

Κατάργηση του μέτρου αυτού, μέχρι η πολιτεία να ολοκληρώσει Κτηματολόγιο, Αναδασμούς και Δασικούς χάρτες. Δεν είναι υποχρέωση των Αγροτών και Κτηνοτρόφων να λύσουν τα προβλήματα μεταξύ του κράτους και των ιδιοκτητών γης.

Εάν υπάρχει έστω και ένας συνάδελφος που δεν τον αγγίζουν και δεν τον απασχολούν οι λύσεις των παραπάνω αιτημάτων δεν χρειάζεται να συμμετέχει.

KavalaPost

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό