Αισιόδοξα σενάρια από την Energean για το κοίτασμα Έψιλον στον Πρίνο

Αισιόδοξα σενάρια από την Energean για το κοίτασμα Έψιλον στον Πρίνο

Κινητικότητα παρατηρείται στον Πρίνο, ο οποίος εδώ και ένα χρόνο έχει σταματήσει να λειτουργεί κατόπιν σφοδρής αντιπαράθεσης της εταιρείας με το σωματείο εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που παρουσίασε πέρσι το Φθινόπωρο η εταιρεία και ακολούθησε η κατάληψη της εγκατάστασης, η αστυνομική παρέμβαση για τη λήξη της, η άρνηση μεγάλου μέρους των εργαζομένων να επανέλθουν στη δουλειά και η πρόσληψη νέων.

Τώρα, αναμένεται η επαναλειτουργία του κοιτάσματος που πρόσφατα επιθεώρησε η διοίκηση της ΕΔΕΥ και ο νηογνώμονας.

Το αμέσως επόμενο βήμα θα γίνει τέλος του 2023, όπου αναμένεται να μπει σε λειτουργία το κοίτασμα Έψιλον, το τρίτο κοίτασμα που παράγει πετρέλαιο για την χώρα μας μετά τον Πρίνο και τον Β. Πρίνο, το οποίο δίνει ήδη κάποιες εκατοντάδες βαρέλια την ημέρα από την Άνοιξη του 2019 όταν και ξεκίνησε τη λειτουργία της, η οριζόντια γεώτρηση από τις εξέδρες Α και Β του Πρίνου.

Ωστόσο, η παραγωγή του κοιτάσματος, εκτιμάται ότι μπορεί να υπερβεί τις 5.000 βαρέλια την ημέρα με τη λειτουργία της νέας εξέδρας Λάμδα που παραμένει υπό κατασκευή στα ναυπηγεία της Κωστάντσα. Συνολικά τα βεβαιωμένα 2P αποθέματα στο κοίτασμα Έψιλον υπολογίζονται στα 20 εκατ. βαρέλια.

newmoney.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό