Ακυρώθηκε η πρόσκληση της Ελλάδας προς την Τουρκία για την άσκηση Tiger Meet

Ακυρώθηκε η πρόσκληση της Ελλάδας προς την Τουρκία για την άσκηση Tiger Meet

Άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας στις επίμονες προκλήσεις της Άγκυρας που μεταφράζεται σε μπαράζ υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών F-16 στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Μετά το έντονο διάβημα προς τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα, και την αντίδραση της Άγκυρας που απάντησε με νέες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, η Ελλάδα ακύρωσε και την πρόσκληση στην τουρκική πολεμική αεροπορία στην άσκηση Tiger Meet.

 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από έκτακτη σύσκεψη στο ελληνικό «Πεντάγωνο» υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να ακυρωθεί η πρόσκληση που είχε λάβει η Τουρκία για να λάβει μέρος στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση Tiger Meet η οποία φέτος φιλοξενείται στην 335 Μοίρα «Τίγρεις».

 

Η «Tiger Meet» είναι η άσκηση στην οποία συμμετέχουν όσες Μοίρες φέρουν την ονομασία «Τίγρεις», με την άσκηση να θεωρείται – δικαίως – μία από τις πιο απαιτητικές σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Ξεπέρασαν τα όρια οι Τούρκοι – Πήρε «φωτιά» το Αιγαίο, 126 παραβιάσεις και νέες υπερπτήσεις F-16

«Το τερμάτισε» η Τουρκία με 126 παραβιάσεις και νέες υπερπτήσεις από F-16 στο Αιγαίο!

 

Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά πριν τις 20:00 της Τετάρτης (27/4/2022) ένα τέταρτο ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 έκανε τρεις νέες υπερπτήσεις. Πέταξε πάνω από τη Ρω στις 19:37 και πάνω από τη Μεγίστη στις 19:38 στα 25.000 πόδια (σ.σ. περίπου 8.500 χιλιόμετρα) και τέλος πάνω από τη Ρω ξανά στις 19:40 στα 24.000 πόδια.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, συνολικά, την Τετάρτη (27/4/2022) πέταξαν πάνω από το Αιγαίο 16 τουρκικά F-16, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά 126 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας. Από αυτές, 85 πραγματοποιήθηκαν από τα F-16, ενώ οι υπόλοιπες έγιναν από τουρκικά UAV και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου.

 

Ανάμεσα στις παραβιάσεις ήταν και οι 41 υπερπτήσεις που σημειώθηκαν από τα τουρκικά αεροσκάφη πάνω από μεγάλα ελληνικά νησιά όπως η Ρόδος, Κως, Σάμος, Κάλυμνος, Καστελόριζο κ.ο.κ.

 

Κατά τη διάρκεια αναχαίτισης των μαχητικών αεροσκαφών της Τουρκίας σημειώθηκαν δύο εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά.

 

Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τις ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Η Ελλάδα ακύρωσε την πρόσκληση στην Τουρκία για την άσκηση Tiger Meet μετά το μπαράζ παραβιάσεων

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό