Αλέξανδρος Τσαπέκος προς δήμαρχο Ιάσμου: “πότε θα σταματήσει η αντιπαλότητα και η διχόνοια στη μικρή κοινωνία του Ιάσμου;”

Αλέξανδρος Τσαπέκος προς δήμαρχο Ιάσμου: “πότε θα σταματήσει η αντιπαλότητα και η διχόνοια στη μικρή κοινωνία του Ιάσμου;”

O πρώην πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης, Αλέξανδρος Τσαπέκος, με ανάρτησή του στο FB επικρίνει τον δήμαρχο Ιάσμου για την επιθετικότητά του απέναντι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου, όταν ο δεύτερος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του διακεκριμένου και γνωστού Ιασμιώτη ιστορικού Τέχνης, Χάρη Καμπουρίδη, με την ευχή η ψυχή του να οδηγηθεί στην αθανασία με το σκόρπισμα της τέφρας του από τη μεσαιωνική γέφυρα του Ιάσμου, μιας και ήταν επιθυμία του εκλιπόντος να αποτεφρωθεί. Παράλληλα ο κ. Τσαπέκος συμβουλεύει τον δήμαρχο να σταματήσει να πυροδοτεί αντιπαλότητες και ν’ αφοσιωθεί στο έργο του.

Η ανάρτηση έχει ως εξής:

κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΟΥ ΙΑΣΜΟΥ ΛΥΠΑΜΑΙ ……..

Ειλικρινά με ενόχλησε πολύ η επιθετικότητά σας εναντίον των μελών της Διοίκησης του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, όπως και ο απαξιωτικός τρόπος με τον οποίο αναφερθήκατε δημόσια γι αυτά . Με ενόχλησε πάρα πολύ ,διότι τα αδικείτε !

Λυπάμαι που φτάσατε στο σημείο να επικαλείστε ανυπόστατο επιχείρημα εις βάρος τους, καθότι ως νομικός θεωρούσα ότι θα ήσασταν πιο προσεκτικός και δεν θα πέφτατε στο νομικό λάθος να δηλώσετε ότι στην ανάρτησή τους επιδοκιμάζουν την αποτέφρωση και ότι είναι υπέρμαχοι της αποτέφρωσης των νεκρών . Και τους επισημαίνετε μάλιστα να μην ξαναπροβούν σε τέτοιες προσβλητικές δηλώσεις – αναρτήσεις , οι οποίες προσβάλλουν βάναυσα τη Χριστιανοσύνη , την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη.

Ενώ, είναι ξεκάθαρο και οφθαλμοφανές, ακόμη και στον πιο απλό αναγνώστη , ότι δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο στην συλλυπητήρια ανακοίνωσή τους για τον θανόντα Χάρη Καμπουρίδη , όπου πολύ απλά και κατανοητά του εύχονται ‘’ η μεσαιωνική γέφυρα του Ιάσμου να τον οδηγήσει στην αθανασία’’ και απλώς ενημερωτικά αναφέρουν ότι η επιθυμία του νεκρού ήταν να σκορπιστεί η τέφρα του εκεί ! Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Μπροστά στον Θάνατο όλοι μας έχουμε στο επίκεντρο τον νεκρό, σεβόμενοι τις επιθυμίες του και τις όποιες ιδιαιτερότητες και προσωπικές επιλογές του, καθώς βεβαίως και το θρήσκευμά του ! Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τον κρίνει είτε αυτός επιθυμεί να ταφεί, είτε να αποτεφρωθεί ! πόσο μάλλον ο Δήμαρχος ή ακόμη και η Εκκλησία της Ελλάδος ή και η Ιερά Σύνοδος , όπως αναγράφετε !

Η εκκλησία δεν επιτίθεται και δεν κατακρίνει ! αγαπά και κατανοεί !

Και αλήθεια, ποιος σας είπε ότι ως Δήμαρχος έχετε το δικαίωμα να εκπροσωπείτε τους συνδημότες σας και στα θέματα της θρησκείας τους ; Σε ευαίσθητα προσωπικά θέματα.

Δηλαδή κι εγώ θα πρέπει να δεχθώ επίπληξη που στα 40 χρόνια που ζω στον Ίασμο παραβρέθηκα και συμμετείχα σε εκατοντάδες νεκρώσιμες τελετές μουσουλμάνων συμπολιτών μου, επειδή είμαι χριστιανός ; ή που έγραψα δημόσια συλλυπητήρια σε φίλους μου μουσουλμάνους και τους ευχήθηκα καλό ταξίδι σεβόμενος τις δικές τους επιθυμίες και τα δικά τους θρησκευτικά ήθη και έθιμα ;

Αλήθεια κ Δήμαρχε, πότε θα δούμε να σταματήσει να επικρατεί η αντιπαλότητα και η διχόνοια στην μικρή κοινωνία του Ιάσμου ;

Σας βρήκα τυχαία μια μέρα στην Κομοτηνή και σας συμβούλεψα, ως μεγαλύτερός σας ηλικιακά, ότι αυτή η κατάσταση δεν συμφέρει σε κανέναν και ακόμη περισσότερο σε εσάς ! Σας είπα να αφοσιωθείτε στο έργο σας και μόνο και από κει θα κριθείτε !

Σας το ξαναλέω τώρα και δημόσια !

Και σας παρακαλώ !

Αλέξανδρος Τσαπέκος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό