Αλεξανδρούπολη: Εξετάζεται η κατασκευή Mall μετά την… απόβαση του ΝΑΤΟ και του LNG

Αλεξανδρούπολη: Εξετάζεται η κατασκευή Mall μετά την… απόβαση του ΝΑΤΟ και του LNG

Εμπορικές επενδύσεις φέρνει στην Αλεξανδρούπολη η ανάδειξή της σε γεωστρατηγικό και ενεργειακό κόμβο, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως σχεδιάζεται η κατασκευή Mall στην πρωτεύουσα του Εβρου, με εμπορικά καταστήματα, καφέ, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Την κατασκευή Mall στην Αλεξανδρούπολη, στα πρότυπα των υπαρχόντων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και ορισμένες μεγάλες ελληνικές πόλεις (Λάρισα, Ηράκλειο, Πάτρα), εξετάζουν αθηναϊκές εταιρείες του κλάδου.

Αναμένονται επενδύσεις

Η ανάδειξη της πρωτεύουσας του Εβρου σε γεωστρατηγικό και ενεργειακό κόμβο, με τις υλοποιούμενες ήδη επενδύσεις που αφορούν το φυσικό αέριο, τόσο με τον σταθμό LNG όσο και το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο, αλλά και η αναβάθμιση του ρόλου του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης για την προώθηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, αναμένεται να φέρουν επενδύσεις που αφορούν τα προαναφερόμενα.

Κάτι που υπολογίζεται πως θα καταστήσει την πόλη ως προορισμό τόσο για τους Ελληνες της βόρειας Ελλάδας αλλά και πολλών ακόμα περιοχών λόγω της Εγνατίας Οδού που διευκολύνει την πρόσβαση, αλλά και τους γειτονικούς λαούς όπως Τούρκους, Βούλγαρους και Ρουμάνους.

Αυτοί άλλωστε ήδη την επισκέπτονται ως τουρίστες περιστασιακά και ορισμένοι σε μόνιμη βάση. Ολα αυτά προβλέπεται πως θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο τον πληθυσμό της τα επόμενα χρόνια.

Ηδη η Αλεξανδρούπολη έχει μπει στις σκέψεις και τον προγραμματισμό κορυφαίων αθηναϊκών ομίλων που ασχολούνται και με την κατασκευή και λειτουργία εμπορικών κέντρων, αφού πιστεύουν πως υπάρχουν προοπτικές για τη δημιουργία ενός τέτοιου Mall και στην Αλεξανδρούπολη, όπως μεταδίδει με αποκλειστικές πληροφορίες του το evros-news.gr.

Εξετάζονται περιοχές

Με εμπορικά καταστήματα που θα εκπροσωπούν τα κορυφαία brands της αγοράς, τις γνωστές αλυσίδες δηλαδή που έχουν καταστήματα και στα διάφορα εμπορικά κέντρα της Αθήνας αλλά και το Cosmos στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, θα υπάρχουν και καταστήματα καφέ, εστίασης, αλλά και ψυχαγωγίας μέσα ή γύρω από το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο. Εξάλλου ήδη στην Αλεξανδρούπολη λειτουργούν διάσπαρτα ορισμένα καταστήματα γνωστών αλυσίδων ρούχων, ηλεκτρικών συσκευών και όχι μόνο, που θα μπορούσαν να μετεγκατασταθούν σ’ ένα τέτοιο Mall.

Τις προοπτικές της περιοχής επιβεβαίωσαν και στελέχη των κορυφαίων κατασκευαστικών και όχι μόνο εταιρειών που ασχολούνται με τα σημαντικά έργα που πραγματοποιούνται ή πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή.

Οι πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν πως ήδη εξετάζονται οι περιοχές που θα μπορούσε να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει ένα εμπορικό κέντρο και μάλιστα αναζητούνται μέσω μεγάλων γραφείων real estate της πρωτεύουσας και οικόπεδα που θα απαιτηθούν για τη δημιουργία.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά οι σκέψεις είναι να βρίσκεται δίπλα στην Ανατολική Περιφερειακή Οδό που κατασκευάζεται ήδη με έντονους ρυθμούς, ώστε να υπάρχει εύκολη πρόσβαση για τους επισκέπτες-καταναλωτές από την πόλη, την Εγνατία οδό, το λιμάνι και το αεροδρόμιο.

Και από άλλες χώρες

Οσοι εξετάζουν το συγκεκριμένο ζήτημα, πιστεύουν πως η λειτουργία ενός τέτοιου Mall στην Αλεξανδρούπολη, μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες από ολόκληρο τον νομό Εβρου και τη Θράκη, αλλά και τις γειτονικές χώρες. Εξάλλου οι Τούρκοι, για παράδειγμα, επισκέπτονται παρόμοια μεμονωμένα καταστήματα (JUMBO, Praktiker) τις ημέρες που έρχονται στον Εβρο.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι εξετάζονται δυο περιπτώσεις για το εμπορικό κέντρο-Mall. Είτε να είναι με δυο-τρεις ορόφους και σκεπαστό, στα πρότυπα του The Mall Athens στο Μαρούσι, είτε όπως το Εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα, με καταστήματα σ’ έναν ή δυο ορόφους σ’ ανοιχτούς χώρους και γύρω-γύρω καφέ, εστιατόρια και χώρους αναψυχής.

Φυσικά, το συγκεκριμένο κέντρο θα λειτουργεί στα πρότυπα των αντίστοιχων στις μεγάλες πόλεις και προφανώς και την Κυριακή.

Πηγή: evros-news.gr, in.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό