Αλεξανδρούπολη: Γιόρτασε τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο με ιδιαίτερη λαμπρότητα (φωτό)

Αλεξανδρούπολη: Γιόρτασε τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο με ιδιαίτερη λαμπρότητα (φωτό)

Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης, η Αλεξανδρούπολης γιόρτασε σήμερα τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο, με Δοξολογία στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό και λιτάνευση της εικόνας ως το λιμάνι.

Αρχικά, από το προηγούμενο βράδυ τελέστηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρουσία των Μητροπολιτών Αλεξανδρουπόλεως κ.Ανθίμου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.Δαμασκηνού, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.Παντελεήμονα.

Παρόντες ήταν επίσης ο  Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, οι Αντιπεριφερειάρχες Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και Αγροτικής Οικονομίας Βασίλης Δελησταμάτης, ο βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης καιμο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Θανάσης Τσώνης.

Επίσης, ο Δοικητής της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού Έβρου Υποστράτηγος Παναγιώτης Καβιδόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας ΑΜΘ Πασχάλης Συριτούδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αλεξανδρούπολης Λάμπρος Τσιάρας και εκπρόσωποι των πολιτικών,   στρατιωτικών, αστυνομικών και λιμενικών Αρχών.

Στο τέλος του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η ανακήρυξη του έτους 2023 ως ιωβηλαίου έτους των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως. Εκτός του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.Ανθίμου, μίλησε ακόμα ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος που τόνισε:

Τιμούμε μαζί με όλους τους Αλεξανδρουπολίτες την 100ή επέτειο ίδρυσης της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, η οποία ιδρύθηκε αμέσως μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η προσφορά της Μητρόπολης εκείνα τα δύσκολα χρόνια για το Γένος μας υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική.

Αλλά και αργότερα, ως ακριτική Μητρόπολη, ήταν πάντοτε δίπλα στους ακρίτες του Έβρου, στην πρώτη γραμμή της Πατρίδας μας.

Σήμερα, που η Αλεξανδρούπολη και ολόκληρη η Περιφέρειά μας αλλάζει, αναπτύσσεται και προετοιμάζεται για να διαδραματίσει ένα σημαντικό γεωπολιτικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή, η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, όπως και όλες οι Μητροπόλεις της περιοχής μας, παραμένουν ο συνδετικός κρίκος με την πίστη, την ιστορία και τις παραδόσεις των προγόνων μας.

Εμείς ως Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είμαστε δίπλα τους και στηρίζουμε το έργο τους για τον τόπο και τους πολίτες”.

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Παρόντες ήταν οι βουλευτές Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Τάσος Δημοσχάκης, Σταύρος Κελέτσης και Νατάσα Γκαρά, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Καίσας, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Παρόντες επίσης ο Διοικητής ης ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού Έβρου Υποστράτηγος Παναγώτης Καβιδόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αλεξανδρούπολης Λάμπρος Τσιάρας και άλλοι εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστικών Αρχών.   

Ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τελικό προορισμό την παραλιακή ζώνη και την θάλασσα, αφού ο Άγιος Νικόλαος είναι και προστάτης των ναυτικών.

Πηγή: evros-news.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό