Αλεξανδρούπολη: Στο εδώλιο του κατηγορουμένου γιατροί και νοσηλευτές για το θάνατο της 37χρονης εγκύου

Αλεξανδρούπολη: Στο εδώλιο του κατηγορουμένου γιατροί και νοσηλευτές για το θάνατο της 37χρονης εγκύου

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν δύο γιατροί, μία νοσηλεύτρια και μία μαία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης οι οποίοι εμπλέκονται στο θάνατο της 37χρονης εγκύου και του αγένητου μωρού της τον Απρίλιο του 2021.

Όπως γνωστοποίησε στα Μέσα Ενημέρωσης ο σύζυγος της άτυχης Δέσποινας Κώστας Μπακαλάκης την Παρασκευή του επιδόθηκε το κλητήριο θέσπισμα του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης βάση του οποίου κατηγορούνται 2 γιατροί, μία μαία και μια νοσηλεύτρια
ότι σκότωσαν την σύζυγό του Καραγεωργίου Δέσποινα και το μωρό που κυοφορούσε.

Ο κ Μπακαλάκης αναφέρει “Οι κατηγορίες αναφέρουν ότι οι θάνατοι προκλήθηκαν από αμέλεια και ότι το μοιραίο προκλήθηκε από τις πράξεις τους και τις παραλείψεις τους, ενεργώντας αντίθετα από ότι όφειλαν σε πολλά πράγματα, όπως αυτά ένα-ένα αναφέρονται στο κατηγορητήριο.
Επίσης η τρίτη κατηγορούμενη, κατηγορείται και για πλαστογραφία και παραποίηση εγγράφων, με σκοπό να παραπλανηθούν οι διερευνώντες τις ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Στο κλητήριο αυτό, ορίζεται και η ημερομηνία της δίκης, που είναι 6 Οκτωβρίου 2022.
Έχοντας εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, αναμένω την ημερομηνία της δίκης και την επιβεβαίωση της ενοχής τους, αν και στα μάτια της οικογένειας αλλά και της κοινής γνώμης, η ενοχή τους είναι βέβαιη για το αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξαν, να οδηγήσουν την Δέσποινα και το παιδί, στο θάνατο με τέτοιο φρικτό τρόπο.

Αναμένω την ημερομηνία της δίκης και ελπίζω να μην αναβληθεί και για έναν ακόμα λόγο. Να πάψουν επιτέλους να ασκούν τα καθήκοντά τους οι κατηγορούμενοι, μιας και η διοίκηση του Νοσοκομείου και του Υπουργείου Υγείας, επιτρέπει ακόμα στους επικίνδυνους αυτούς ανθρώπους να λειτουργούν στο χώρο της υγείας και να θέτουν σε κίνδυνο και άλλες έγκυες γυναίκες και μωρά.”

e-evros.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό