Αλέξης Τσίπρας : “O Μητσοτάκης ψάχνει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα”

Αλέξης Τσίπρας : “O Μητσοτάκης ψάχνει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα”

Tο γρηγορότερο δυνατό η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία θα ήταν λύτρωση και μια προοδευτική κυβέρνηση να εφαρμόσει μια πολιτική με κοινωνικό πρόσημο, να προστατεύσει την κοινωνία και να δώσει ελπίδα και προοπτική, ανάταση της οικονομίας τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο τοπικό κανάλι της Καβάλας «Center tv».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, εν αναμονή του διαγγέλματός του πρωθυπουργού για τα μέτρα ελάφρυνσης στους λογαριασμούς του ρεύματος, τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης άργησε εννιά μήνες να πάρει μέτρα, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να στηρίξει την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τους λογαριασμούς ρεύματος που έχουν ήδη εκδοθεί με τη ρήτρα προσαρμογής.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως «κάθε ελάφρυνση στους λογαριασμούς των καταναλωτών είναι καλοδεχούμενη», ωστόσο, ζήτησε αυτή η ελάφρυνση «να μην επιβαρύνει με άλλον τρόπο τον Έλληνα φορολογούμενο. Αν μπει μαχαίρι στην αισχροκέρδεια, αυτό θα είναι πάρα πολύ θετικό. Αν αφεθεί όμως αλώβητος ο μηχανισμός αισχροκέρδειας και πάρουμε χρήματα από το δημόσιο ταμείο για να συνεχίσουν να έχουν υπερκέρδη δισεκατομμυρίων η ΔΕΗ και οι ιδιώτες παραγωγοί ενέργειας τότε θα έχουμε κάνει μία τρύπα στο νερό», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως πέρα από τα μέτρα που θα ανακοινωθούν είναι κρίσιμο να υπάρξει κάποια πρόβλεψη και για τους καταναλωτές που ήδη έχουν λάβει λογαριασμούς με ενσωματωμένη τη ρήτρα προσαρμογής, η νομιμότητα της οποίας, όπως διευκρίνισε, μένει να κριθεί από τη Δικαιοσύνη.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει τη «γενναία απόφαση» να στηρίξει την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να πληρώσουν μόνο το τίμημα που αφορά στο λογαριασμό τής ΔΕΗ και όχι τη ρήτρα, έτσι ώστε να μην κινδυνεύσουν να μείνουν χωρίς ρεύμα. «Ο κ. Μητσοτάκης έρχεται να πάρει εκ των υστέρων και άρον άρον κάποια μέτρα για να καταργήσει αυτή τη ρήτρα, υπό το φόβο ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα την κρίνει παράνομη. Αλλά τόσους μήνες, από τον Αύγουστο του 2021 που αυτή τη ρήτρα, την παράνομη την πληρώνει ο Έλληνας καταναλωτής, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, με αυτή την αφαίμαξη των εννιά και πλέον μηνών, τι θα γίνει;».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό