Αλλάζει προς την ουσία ο τρόπος επιλογής των αιτήσεων στο «Εξοικονομώ»

Αλλάζει προς την ουσία ο τρόπος επιλογής των αιτήσεων στο «Εξοικονομώ»

Καλά τα νέα από το πεδίο του προγράμματος «Εξοικονομώ 2021», καθώς στην πρόσφατη διαδικτυακή  τεχνική εκδήλωση για τους Μηχανικούς, αναφέρθηκαν οι σημαντικές καινοτομίες του νέου προγράμματος, ανάμεσα στις οποίες και ο τρόπος επιλογής των αιτήσεων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Θράκης στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, Δημήτρη Λουρίκα, η αξιολόγηση,  θα γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια και δεν θα κρίνεται η δουλειά του Μηχανικού και την εξοικονόμηση της ενέργειας ενός κτιρίου, από την…ταχύτητα στο διαδίκτυο…

Στο εν λόγω πρόγραμμα ενσωματώθηκαν όλες οι προτάσεις των Μηχανικών που αφορούσαν την διαδικασία της υποβολής πρότασης.

«Επι τέλους μιλάμε πλέον επί της ουσίας της αξίας του προγράμματος και της καλής του αξιοποίησης, μετά από τον διάλογο, μεταξύ του Μηχανικού και του ενδιαφερόμενου. Επίσης στις καινοτομίες εισάγεται και το ότι για  κάθε περιφερειακή ενότητα ισχύουν τα δικά της χαρακτηριστικά. Δεν θα ισχύουν παραδείγματος χάριν τα ίδια κριτήρια για την Θράκη και την Κρήτη, θα υπάρχει διαφοροποίηση. Το κονδύλι για την Περιφερειακή ενότητα Ροδόπης, θα αγγίζει τα 9 εκ ευρώ. Το πλαφόν έχει τοποθετηθεί στα 28.000 ευρώ,  για τα οποία θα πρέπει να τρέξουν οι εργασίες υλοποίησης σε 12 μήνες, ενώ μέσα στο πρώτο 6μηνο θα πρέπει να γίνουν οι εργασίες από τα χρήματα που θα βάλει ο ενδιαφερόμενος, τα οποία θα μπορεί να τα εξασφαλίσει και μέσω τραπεζικού δανείου. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021», αφορά σε 50.000 κατοικίες, το πρόγραμμα διαθέτει 630 εκ ευρώ και θα επιφέρει αναμόχλευση δηλαδή θα εμπλακούν και άλλοι επαγγελματίες που θα ανοίξουν οι δουλειές τους, κοντά στο 1 δις ευρώ», τόνισε καταλήγοντας στην ΕΡΤ ο κ. Λουρίκας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό