Αμβροσία Ροδόπης: Εκεί όπου δεν υπάρχει καφενείο, υπάρχει…κιόσκι

Αμβροσία Ροδόπης: Εκεί όπου δεν υπάρχει καφενείο, υπάρχει…κιόσκι

ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΕΡΗΜΩΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ

Αμβροσία Ροδόπης: Εκεί όπου δεν υπάρχει καφενείο, υπάρχει…κιόσκι

Οι ηλικιωμένοι κάτοικοι χρησιμοποιούν το κιόσκι ως χώρο συγκέντρωσης για καφέ και κουβέντα, αφού στο χωριό δε λειτουργεί καφενείο

Η ερήμωση των χωριών της Ροδόπης είναι μία θλιβερή πραγματικότητα που αποτυπώνεται με πολύ γλαφυρό τρόπο στο κιόσκι της φωτογραφίας. Το κιόσκι της φωτογραφίας βρίσκεται στον οικισμό Αμβροσίας του Δήμου Ιάσμου όπου η μείωση του πληθυσμού και η φυγή των νέων σε αστικά κέντρα ή στο εξωτερικό τις προηγούμενες δεκαετίες, έχει σαν αποτέλεσμα να μη λειτουργεί ούτε ένα καφενείο. Ελλείψει καφενείου οι ηλικιωμένοι κάτοικοι του χωριού που θέλουν να έχουν έναν χώρο συγκέντρωσης για καφέ και κουβέντα, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν από το χωριό τους, μετέτρεψαν αυτό το κιόσκι σε ένα υπαίθριο…καφενείο.

Το παλιό αυτό κιόσκι αποτελεί σημείο συγκέντρωσης για τους κατοίκους, που φροντίζουν να το συντηρούν με δικά τους έξοδα. Μάλιστα για να μπορούν να το χρησιμοποιούν και τους χειμερινούς μήνες το κάλυψαν με νάιλον για να προστατευτούν από το κρύο και τη βροχή. Μπορεί αυτή η λύση για κάποιους να φαίνεται τουλάχιστον γραφική, για τους κατοίκους όμως της Αμβροσίας αποτελεί την καθημερινότητά τους. Την ανάγκη για έναν χώρο συγκέντρωσης αναγνώρισε ο δήμαρχος Ιάσμου Ιμάμ Τζανέρ, που όμως μάθαμε υποσχέθηκε στους κατοίκους της Αμβροσίας ένα καινούργιο κιόσκι. Επειδή καφενείο δεν πρόκειται να ανοίξει, όσο τουλάχιστον η Αμβροσία παραμένει ένα χωριό με λιγοστούς ηλικιωμένους κατοίκους, ας μεριμνήσει ο δήμαρχος, όπως υποσχέθηκε, να παρέχει το ελάχιστο στους δημότες του. Ένα καλύτερο κιόσκι !

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό