«Αναφορά σε μία Ακαδημία» από το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου»

«Αναφορά σε μία Ακαδημία» από το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου»

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας φιλοξενεί το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022 στις 9 το βράδυ, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», την παράσταση «Αναφορά σε μία Ακαδημία», του Φραντς Κάφκα, σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Ο κεντρικός ήρωας του διηγήματος του Φραντς Κάφκα «Αναφορά σε μία Ακαδημία», είναι ο πίθηκος Rotpeter. Μία ομάδα κυνηγών της εταιρείας Χάγκενμπεκ τον πυροβόλησε σε μία ζούγκλα της Χρυσής Ακτής, καθώς πήγαινε με την αγέλη του να πιούν νερό. Δέχτηκε δύο σφαίρες, με αποτέλεσμα τον ευνουχισμό του. Κατόπιν, τον αιχμαλώτισαν, τον μετέφεραν στο πλοίο τους και τον έκλεισαν σε ένα κλουβί. Αυτός, σε κατάσταση σοκ, έχοντας χάσει την μνήμη της ως τώρα ζωής του, πάσχισε να διαφύγει. Τότε άρχισε να παρατηρεί αυτούς που ήταν γύρω του, τους εξαθλιωμένους και από-ανθρωποιημένους σκλάβους/ναύτες της εταιρείας Χάγκενμπεκ και προσπάθησε να τους μιμηθεί. Οι άνθρωποι με την σειρά τους, παίζοντας με το άγριο ζώο, άρχισαν να το βασανίζουν. Οι ναύτες έχοντας αποδεχθεί την καταπίεση που υφίστανται αυτοί οι ίδιοι, με χαρακτηριστική άνεση την ασκούσαν με την σειρά τους σε ένα ήδη τραυματισμένο και ανήμπορο άγριο ζώο. Όταν το καράβι έφτασε στο Αμβούργο, ο Rotpeter μπορούσε να διαλέξει ανάμεσα στον ζωολογικό κήπο και το βαριετέ (μουσικό θέατρο). Διάλεξε το βαριετέ. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στην ανθρώπινη συμπεριφορά και πλέον παρουσιάζει ως περφόρμανς την ίδια την διαδικασία του βίαιου εξανθρωπισμού του.

Μετάφραση: Ιωάννα Μεϊτάνη

Σκηνοθεσία: Σάββας Στρούμπος

Σκηνική εγκατάσταση: Σπύρος Μπέτσης

Φωτισμοί: Κώστας Μπεθάνης

Κοστούμια: Σάββας Στρούμπος, Ρόζυ Μονάκη

Ηχητικό τοπίο: Λεωνίδας Μαριδάκης

Φωτογραφίες: Αντωνία Κάντα

Επικοινωνία παράστασης: Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας

Παίζουν: Έλλη Ιγγλίζ, Έβελυν Ασουάντ, Ρόζυ Μονάκη, Άννα Μαρκά-Μπονισέλ, Μπάμπης Αλεφάντης, Γιάννης Γιαραμαζίδης, Ντίνος Παπαγεωργίου.

Τιμές εισιτηρίων: 15€ κανονικό, 10€ (φοιτητικό, ανέργων, ατόμων με αναπηρίες, συνοδός ατόμου με αναπηρία, άνω των 65 ετών, ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, ομαδικές κρατήσεις άνω των 7 ατόμων).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό