Ανακοινώσεις και καταγγελίες από την επέμβαση των ΜΑΤ στο εργοστάσιο Kavala Oil

Ανακοινώσεις και καταγγελίες από την επέμβαση των ΜΑΤ στο εργοστάσιο Kavala Oil

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνεται ότι την 20-12-2021 και ώρα 14:00, εκπρόσωπος της εταιρείας ENERGEAN KAVALA κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας για Έκθεση σε Κίνδυνο, Ψευδή Καταμήνυση και Συκοφαντική Δυσφήμηση κατά του προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων της εν λόγω εταιρείας. Παράλληλα ζήτησαν και τη συνδρομή της Αστυνομίας για τους επιτραπεί η είσοδος στον χώρο των εγκαταστάσεων.

Κατά τη διάρκεια της  αστυνομικής επιχείρησης για την οποία ήταν ενήμερη καθ’ όλη την διάρκειά της η οικεία εισαγγελική αρχή, οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν από τρία σημεία εντός των εγκαταστάσεων ENERGEAN KAVALA, μέσα στις οποίες ήταν συγκεντρωμένοι περίπου εκατόν είκοσι (120) εργαζόμενοι, οι οποίοι επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με δύο (2) πυροσβεστικά οχήματα κάνοντας χρήση νερού και αφρού, ενώ κάποιοι εξ αυτών πετούσαν πέτρες και μπουλόνια με χρήση αυτοσχέδιων σφενδόνων. Επιπλέον προέβησαν σε σκοπούμενη διαρροή υδρόθειου το οποίο είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή και δημόσια υγεία.

Συνελήφθησαν συνολικά δέκα (10) άτομα, ενώ πολλοί εξ αυτών τράπηκαν σε φυγή.

Συνακόλουθα, πενήντα (50) περίπου συγκεντρωθέντες ανέβηκαν και παραμένουν σε υπερυψωμένο πύργο εντός των εγκαταστάσεων, αρνούμενοι να κατέβουν.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δεν έγινε χρήση χημικών και δεν τραυματίσθηκε κανένας αστυνομικός ή εργαζόμενος. Η Πύλη το διοικητήριο και οι λοιποί χώροι του εργοστασίου παραδόθηκαν στη διοίκηση της εταιρίας που βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων.

Ενεργείται προανάκριση εντός των εγκαταστάσεων από το Α.Τ. Καβάλας. 

 

Ανακοίνωση – Καταγγελία της “Ταξικής” για την προκλητική επέμβαση των ΜΑΤ στο εργοστάσιο Kavala Oil 

«Κάτω η κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία !»

Σήμερα τα ξημερώματα δυνάμεις καταστολής με εντολή της εργοδοσίας, περικύκλωσαν και εισέβαλαν στο εργοστάσιο της Kavala Oil όπου 100 περίπου εργαζόμενοι περιφρουρούσαν τον αγώνα τους ενάντια στην εργοδοτική πολιτική. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση κρότου λάμψης, προκαλώντας φθορές σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και προχώρησαν σε προσαγωγές εργαζόμενων. Στο εργοστάσιο έχει ξεκινήσει ένας πολύμηνος αγώνας ενάντια στις απολύσεις και στις συνθήκες εργασίας που βιώνουν.

Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει την προκλητική στάση της εργοδοσίας και των δυνάμεων καταστολής που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν και να σπάσουν τον αγώνα των εργαζόμενων!

Η εταιρία Energean Oil & Gas, η οποία διαχειρίζεται τα κοιτάσματα του Πρίνου, ύστερα από τη συμφωνία ΕΕ-κυβέρνησης έλαβε δάνειο ύψους 100 εκατ. ευρώ με εγγύηση του δημοσίου.  Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που ανακοίνωσε στους εργαζόμενους απολύσεις βαπτίζοντας τις “εθελούσιες παραιτήσεις”. Παράλληλα ανακοίνωσε 70 – 75 διαθεσιμότητες, ενώ οι υπόλοιποι θα εργάζονται 10, 15 ή 20 μέρες, ανάλογα με τη βάρδια και την ειδικότητά τους. Μόνο ένα μικρό ποσοστό εργαζομένων που θα είναι προσωπικό ασφαλείας θα δουλεύει κανονικά. Με το πράσινο φως της κυβέρνησης και με το νέο αντεργατικό νόμο να της λύνει τα χέρια, η εταιρία με στόχο να εξασφαλίσει περισσότερα κέρδη φέρνει τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, διαθεσιμότητες και μειώσεις μισθών.

Να μην περάσει η τρομοκρατία!

Οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, συμπαρασύροντας και άλλους εργαζόμενους στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους!

Να πάρουν κουράγιο από τους εργαζόμενους της Cosco και της e-food και να συνεχίσουν να παλεύουν οργανωμένα και συλλογικά κόντρα στην κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία.

Ο λαός της Καβάλας να καταγγείλει τα γεγονότα και να σταθεί αλληλέγγυος στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων κόντρα στην αντεργατική πολιτική, την εργοδοτική και την κρατική τρομοκρατία!

Η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Να συνεχιστεί ο αγώνας των εργατών!

Καμία απόλυση εργαζόμενου!

Άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων – Καμία δίωξη σε βάρος τους !

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό