Ανακοίνωση ΚΚΕ-ΚΝΕ με αφορμή την κινητοποίηση των φοιτητών έξω από το δημαρχείο Κομοτηνής

Ανακοίνωση ΚΚΕ-ΚΝΕ με αφορμή την κινητοποίηση των φοιτητών έξω από το δημαρχείο Κομοτηνής

Η Τομεακή Επιτροπή Ροδόπης του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Ροδόπης της ΚΝΕ χαιρετίζουν τους φοιτητές της Κομοτηνής που βρίσκονται αυτήν την περίοδο σε κινητοποιήσεις για την εξασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς τους. Η δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών της πόλης μας είναι ένα δικαίωμα που με τους αγώνες τους οι φοιτητές κατάφεραν εδώ και πολλά χρόνια να διατηρήσουν, το οποίο έχει μπει στο στόχαστρο τόσο από την Πρυτανεία του ΔΠΘ, όσο και από τις εταιρίες που προσμένουν μεγάλα κέρδη από την επιβολή αντιτίμου.

Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των φοιτητών για δωρεάν μεταφορά ιδιαίτερα σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για τους φοιτητές και τις οικογένειές τους λόγο του τεράστιου κύματος ακρίβειας, της αύξησης του στεγαστικού και ενεργειακού κόστους.

Καλούμε την Πρυτανεία του ΔΠΘ και την Δημοτική Αρχή της Κομοτηνής να λάβουν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί ΤΩΡΑ η δωρεάν μεταφορά των φοιτητών από και προς τις σχολές τους, τις φοιτητικές εστίες και τις λέσχες.

Ταυτόχρονα, καλούμε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, μέσα από την οργανωμένη δράση και τους Φοιτητικούς τους Συλλόγους, για να μην μείνει κανένας φοιτητής εκτός λεωφορείου, χωρίς στέγη, χωρίς σίτιση. Σε αυτή τη μάχη οι κομμουνιστές φοιτητές και φοιτήτριες βρίσκονται και θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό