Ανατιμήσεις και στα είδη τροφίμων – Ανεβαίνουν οι τιμές στα ράφια των προϊόντων

Ανατιμήσεις και στα είδη τροφίμων – Ανεβαίνουν οι τιμές στα ράφια των προϊόντων

Το κύμα ακρίβειας δεν φέρνει μόνο ανατιμήσεις στα καύσιμα και στην ενέργεια, αλλά και στα τρόφιμα, με δεκάδες προϊόντα που βρίσκονται στο λιανικό εμπόριο να έχουν πάρει την ανιούσα, παρά τις προσπάθειες της αγοράς να συγκρατήσουν τις τιμές.

Οι ανατιμήσεις σε πολλά είδη είναι συνεχείς και δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Αρκεί να πάει μια βόλτα κανείς στα σούπερ μάρκετ ή και στα μίνι μάρκετ,  βλέποντας τις τιμές να αλλάζουν  ανά πενθήμερο.

Οι παραγγελίες  άλλωστε που έχουν πάρει από τους προμηθευτές τους, σε σύγκριση με τις προηγούμενες παραγγελίες τους είναι πάνω  κατά 10%, αλλά και σε μεγαλύτερα ποσοστά σε ορισμένα είδη.

Για παράδειγμα στα ζυμαρικά και στα μακαρόνια οι ανατιμήσεις  που έχουν  γίνει το τελευταίο διάστημα είναι αρκετές.

Ίδιο σκηνικό υπάρχει στα όσπρια, στο αλεύρι και γενικότερα η τάση αυτή είναι κυρίαρχη σε όλα τα προϊόντα. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς η συνεχής άνοδο των τιμών προς τα πάνω έχει να κάνει με την αύξηση των τιμών σε πρώτες ύλες και ταυτόχρονα είναι αποτέλεσμα της εκτόξευσης της ενέργειας και του μεταφορικού κόστους.

Οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες αφού ο πόλεμος αναμένεται και το σενάριο έλλειψης ορισμένων αγαθών εξαιτίας  θα φέρει ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις στα ράφια των προϊόντων  και υπάρχει πλέον έντονος προβληματισμός στην αγορά για το τι θα επακολουθήσει.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό