Αναβλήθηκε η δίκη Λιγνάδη για τις 25 Φεβρουαρίου

Αναβλήθηκε η δίκη Λιγνάδη για τις 25 Φεβρουαρίου

Στις 25 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει τελικώς η δίκη με κατηγορούμενο τον Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκανε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια, για διακοπή της διαδικασίας λόγω φόρτου εργασίας. Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να διακοπεί η δίκη σε σύντομη όμως δικάσιμο και να υπάρξει προγραμματισμός για τις επόμενες δικασίμους.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν ο αδελφός του κατηγορούμενου, Γιάννης Λιγνάδης, αλλά και η βουλευτής και τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου. Ο κατηγορούμενος για βιασμούς κατά συρροή τεσσάρων ανηλίκων και νεαρών ανδρών δεν τοποθετήθηκε στο δικαστήριο.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε στη δίκη η τοποθέτηση του κ. Κούγια, ο οποίος ανέφερε ότι: «η δίκη αυτή δεν αφορά την ελληνική κοινωνία, αλλά τον κατηγορούμενο που είναι πρωταγωνιστής αυτού του δράματος και τα θύματα». Ακόμη ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη ανέφερε ότι η δίκη του εντολέα του «είναι η πρώτη δίκη που έχουμε βιασθέντα άντρα». Πρόσθεσε δε ότι «αφορά ένα παγκόσμιο κίνημα για να εδραιωθεί ένα τρίτο φύλο. Δεν πιθανολογούμε την αθωότητα του εντολέα μας, είμαστε σίγουροι για αυτό».

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι των τεσσάρων μηνυτών δήλωσαν ότι δεν θα πρέπει να διακοπεί η διαδικασία, καθώς ήδη έχει παραταθεί ο χρόνος προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου. «Έχει δηλώσει ο ίδιος, μέσω της υπεράσπισής του, ότι διακαώς επιθυμεί να δικαστεί και συγχρόνως θα ζητήσει εντός μήνα διακοπή, προεξοφλώντας την απόφαση του δικαστηρίου. Αν θέλει διακαώς να δικαστεί, γιατί κωλυσιεργεί αναρωτιέμαι;» ανέφερε ο εκ των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής, προσθέτοντας, «ή ξέρει ότι δεν θα αθωωθεί και σου λέει ένας μήνας παραπάνω δεν έχει διαφορά ή έχει ξεκινήσει τακτική εξάντλησης 18μήνου που θα οδηγήσει στην ελευθέρωσή του…».

Ακόμη, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής ανέφερε ότι καταγγέλλοντες και μηνυτές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πηγαινοέρχονται στο εξωτερικό ούτε να διαμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ξενοδοχείο μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης κρατείται προσωρινά στις φυλακές Κορυδαλλού.

euro2day.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό