Ανδρουλάκης: Θα καταψηφίσουμε την κυβέρνηση, αλλά δεν θα συμμετέχουμε στα μικροκομματικά παιχνίδια του Τσίπρα

Ανδρουλάκης: Θα καταψηφίσουμε την κυβέρνηση, αλλά δεν θα συμμετέχουμε στα μικροκομματικά παιχνίδια του Τσίπρα

Υπερψηφίζει το ΚΙΝΑΛ την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας. Διαψεύστηκε παταγωδώς η τεχνοκρατική της επάρκεια. Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Είναι προφανές ότι δεν θα παρέχουμε καμία στήριξη στην κυβέρνηση» είπε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας πριν από λίγο στο Open λέγοντας ότι η κυβέρνηση διαψεύστηκε για ακόμα μια φορά παταγωδώς στο ότι δήθεν διαθέτει τεχνοκρατική επάρκεια να διαχεριστεί κρίσεις. «Θα ψηφίσουμε την πρόταση μομφής. Η κυβέρνηση γνώριζε και ήταν απολύτως απροετοίμαστη» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης προσθέτοντας ωστόσο:

«Αυτό δεν σημαίνει ότι μπαίνουμε στα μικροκοματικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ. Θα αξιοποιήσουμε τη διαδικασία για να καταθέσουμε προτάσεις».

«Δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση αλλά δεν πρόκειται να μπω στα μικροκομματικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα» υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης προσθέτοντας ότι προ καιρού ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι είναι αδιανόητο να ζητήσει εκλογές λόγω της πανδημίας και των θανάτων και τώρα ζητάει.

«Πως γίνεται να λες αυτά και να ζητάς εκλογές;» διερωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης. Κάνουμε αντιπολίτευση που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών και δεν κάνουμε επικοινωνιακά παιχνίδια. Δεν ασχολούμαστε με τη στρατηγική του κ. Τσίπρα συμπλήρωσε. Μάλιστα ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι με την πρόταση μομφής δίνει σωσίβιο στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι το ΚΙΝΑΛ θα αξιοποιήσει τη διαδικασία στη Βουλή για την πρόταση μομφής προκειμένου να καταθέσει προτάσεις για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας. Το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας πρέπει να γίνει πραγματικό υπουργείο με προσωπικό και υπηρεσίες και όχι ένα κέλυφος αρμοδιοτήτων είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στην κατεύθυνση αυτή μίλησε για πρόνοιες που θα εξασφαλίζουν τη λειτουργία βασικών υποδομών κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και μίλησε για μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάπτυξης. (πχ αεροδρόμια, δίκτυο ενέργειας κλπ). Έκανε λόγο επίσης για αναβάθμισης της Πυροσβεστικής με αξιολόγηση των στελεχών της.

Ενώ σε ότι αφορά τα σχέδια πολιτικής προστασίας, τόνισε ότι πρέπει να αναβαθμιστούν όλα με βάση τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές. Ταυτόχρονα ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει μια δομή ξεκάθαρη για την Πολιτική Προστασία.

Χαρακτήρισε μεγάλο πρόβλημα τη γραφειοκρατία και το υδροκέφαλο -όπως είπε- κράτος στο όνομα του επιτελικού κράτους. «Πρέπει να υπάρξουν ξεκάθαρες αρμοδιότητες ώστε η Πολιτική Προστασία να σχεδιάζει και να εφαρμόζει και πρόληψη» σημείωσε.

Παράλληλα ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την χαλάρωση των μέτρων για τον κορωναϊό.

«Αδιανόητο να έχουμε πάνω από 100 θανάτους την ημέρα επί μία εβδομάδα και να χαλαρώνουμε τα μέτρα. Αδιανόητη η απόφαση της κυβέρνησης, περιμένω την εξειδίκευση των μέτρων» είπε ο κ. Ανδρουλάκης επισημαίνοντας ότι «πληρώνουμε ακριβό τίμημα στην πανδημία. Θέλει προσοχή μεγάλη γιατί ζούμε ότι ζούσαν άλλες χώρες πριν από το εμβόλιο».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό