Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί Σισμανόγλειου: «Θέλουμε να επιστρέψουμε στις θέσεις μας»

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί Σισμανόγλειου: «Θέλουμε να επιστρέψουμε στις θέσεις μας»

Σε καθημερινή βάση οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο και ζητούν να επιστρέψουν στις θέσεις που υπηρετούν τόσο χρόνια.

Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ξεκαθαρίζουν πως είναι κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και πως ο εμβολιασμός είναι ιατρική πράξη που απαιτεί την συναίνεση του ανθρώπου.

«Από την αρχή η εκστρατεία του εμβολιασμού δεν πήγε καλά, καθώς προβαλλόταν μόνο η μία πλευρά. Θα έπρεπε να εμβολιασθούν οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι. Ποτέ δεν μεταδόθηκε ο ιός από υγειονομικό σε ασθενή, αλλά το αντίθετο, ο ασθενής έχει μεταδώσει τον ιό σε Ιατρούς και Νοσηλευτές. Θα έπρεπε να γίνει ένας διάλογος, να ακουστούν οι δύο πλευρές και ο καθένας να αποφασίσει για τη ζωή του. Εμείς εδώ και τόσο καιρό δίνουμε τη μάχη με τον κορονοϊό, όταν τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα. Με τις ελλείψεις που κλασσικά υπήρχαν στα Δημόσια Νοσοκομεία της Ελλάδας σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και τα δύσκολα κυλιόμενα ωράρια. Τι άλλαξε αλήθεια και δεν μπορούμε να προσφέρουμε πια; Χάσαμε τις γνώσεις και την εμπειρία μας, μήπως την μαχητικότητά μας; Για ποιο λόγο μας αντιμετωπίζουν λες και είμαστε «λεπροί» και παρίες; Εμείς ξεκάθαρα, χωρίς να κάνουμε πλασματικούς εμβολιασμούς, είπαμε πως δεν θέλουμε υποχρεωτικά και με εκβιασμό να εμβολιασθούμε.

Σημειώστε πως οι πλασματικοί εμβολιασμοί είναι πολλοί περισσότεροι απ’ ότι συζητάμε τώρα και από αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας. Εμείς λοιπόν χάνουμε το μισθό μας που αυτό είναι παράνομο, όταν ακόμα και οι παιδόφιλοι λαμβάνουν τους μισθούς τους, μέσα στις φυλακές. Έχουμε ξεκινήσει δικαστικούς αγώνες για την διεκδίκηση των μισθών μας, καθώς με το καθεστώς της αναστολής εργασίας, δεν μπορούμε ούτε αλλού να εργασθούμε. Αυτό γίνεται μόνο στην Ελλάδα. Ελπίζω μια και πολλά στόματα άρχισαν να ανοίγουν, να δούμε τι γίνεται και με τις κίτρινες κάρτες των παρενεργειών οι οποίες δεν αναφέρονται πουθενά, να επικρατήσει η λογική και να επιστρέψουμε στις θέσεις και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε όπως γνωρίζουμε καλά όλα αυτά τα χρόνια», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής η προϊσταμένη στην ΜΕΘ του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, Μαρία Κουρτούμα, η οποία από την 1η Σεπτέμβρη είναι σε αναστολή εργασίας και μετράει στο ενεργητικό της 31 χρόνια εργασίας.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό