Άνοιγμα σχολείων: 61 τμήματα τηλεκπαίδευση, αλλά έκλεισε μόνο ένα βάση πρωτοκόλλου

Άνοιγμα σχολείων: 61 τμήματα τηλεκπαίδευση, αλλά έκλεισε μόνο ένα βάση πρωτοκόλλου

Ακόμα ένα παράδοξο στα σχολεία υπό τη σκιά των χιλιάδων κρουσμάτων μαθητών και εκπαιδευτικών και των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

 

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, τηλεκπαίδευση γίνεται αυτή τη στιγμή σε 61 τμήματα, αλλά επισήμως έχει κλείσει μόνο ένα τμήμα εξαιτίας του αντιεπιστημονικού πρωτοκόλλου 50%+1.

 

Το υπουργείο υπενθυμίζει ότι από την αρχή της πανδημίας, υπάρχει σε λειτουργία διαδικτυακή σελίδα που ενημερώνεται αυτομάτως με όλα τα τμήματα που αναστέλλουν τη λειτουργία τους επειδή υπάρχει αριθμός κρουσμάτων στο τμήμα που πληροί το όριο που ισχύει.

 

Το όριο αυτό είναι 50%+1, και αυτή τη στιγμή όπως δείχνει και η διαδικτυακή σελίδα υπάρχει ένα μόνο τμήμα στην επικράτεια που πληροί αυτό το όριο, το οποίο είναι στο Γυμνάσιο Αγίου Βλασίου στην Αιτωλοακαρνανία.

 

Αναφέρει επίσης ότι όταν νοσούν εκπαιδευτικοί, υπάρχουν διαδικασίες αναπλήρωσης που τίθενται σε εφαρμογή (εκ των έσω στο σχολείο, μέσω Διεύθυνσης εκπαίδευσης, με διάθεση, με αξιοποίηση των προσλήψεων κτλ) – κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας προφανώς μπορεί τμήμα να περάσει προσωρινά σε τηλεκπαίδευση.

 

Οι διαδικασίες αυτές γίνονται σε επίπεδο σχολείου ή Διεύθυνσης εκπαίδευσης.

 

Πότε αναστέλλει τη λειτουργία μία τάξη;

Η λειτουργία τμήματος της σχολικής μονάδας αναστέλλεται μόνο όταν ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων υπερβαίνει τον αριθμό που αντιστοιχεί στο πενήντα τοις εκατό συν ένα (50%+1) του συνόλου των μαθητών/τριών που φοιτούν στο συγκεκριμένο τμήμα της σχολικής μονάδας.

 

Τι θα γίνεται αν μαθητής διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό;

Αν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό, τότε θα μπαίνει σε καραντίνα για 5 ημέρες τουλάχιστον. Η καραντίνα θα διακόπτεται μετά από 5 ημέρες εάν:

 

δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο, εκτός του πυρετού, υποχωρούν εάν έχει αρνητικό self test

Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό self ή rapid test τεστ, η καραντίνα θα παρατείνεται.

 

Πότε γίνεται τηλεκπαίδευση;

Τηλεκπαίδευση θα γίνεται κατ’ εξαίρεση σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που περιλαμβάνουν και τις ακόλουθες:

 

Αν σε ένα σχολικό τμήμα αυτό εντοπιστούν ταυτόχρονα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 σε παραπάνω από τους μισούς (50%+1) μαθητές του.

Αν εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δάσκαλος/νηπιαγωγός, μη ειδικότητας) νοσεί, και δεν υπάρχει δυνατότητα από την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης για άμεση αναπλήρωσή του αλλά προβλέπεται τηλεκπαίδευση από άλλον εκπαιδευτικό.

Αν εκπαιδευτικός είναι θετικός, και ενώ βρίσκεται σε απομόνωση, επιθυμεί να κάνει τηλεκπαίδευση, σε προαιρετική βάση.

Για τους μαθητές οι οποίοι έχουν ένα από τα σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, τα οποία αναφέρονται στο Παράρτημα Ι του πρωτοκόλλου «Μέτρα προστασίας και πρόληψης διασποράς του ιού SARS– CoV-2 στις σχολικές μονάδες» και συμμετέχουν σε διαδικτυακά τμήματα.

alfavita.gr 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό