Ανοίγουν σπίτια για τα γυναικόπαιδα της Ουκρανίας – Ανάγκη να βρεθούν κι άλλοι χώροι

Ανοίγουν σπίτια για τα γυναικόπαιδα της Ουκρανίας – Ανάγκη να βρεθούν κι άλλοι χώροι

Πολίτες της Ροδόπης ανοίγουν τα σπίτια τους και δέχονται οικογένειες Ουκρανών προσφύγων. Στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, μίλησε η κ. Φούλη Μαρινάκη, η οποία φιλοξενούσε στο σπίτι της 9 άτομα μεταξύ των οποίων ανήλικα ηλικίας 2-7 ετών.

«Έκανα μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις ‘Μαμάδες της Ροδόπης’, για το γεγονός πως χρειάζομαι βοήθεια και συγκεκριμένα αναζητώ χώρους φιλοξενίας, σπίτια για την τακτοποίηση των 9 ατόμων που φιλοξενούσα στο σπίτι μου. Αυτό σε μια προσπάθεια να βοηθήσω μια φίλη μου από την Ουκρανία, η οποία έκλαιγε και ζητούσε βοήθεια να έλθει στην Ελλάδα με την οικογένειά της. Από τις αναρτήσεις και τα τηλέφωνα που προέκυψαν, βρέθηκε ένα σπίτι στο Φανάρι της Ροδόπης, καθώς και ανθρωπιστική βοήθεια που είχε συγκεντρωθεί-ρουχισμός και τρόφιμα, αλλά και καυσόξυλα-.
Σύμφωνα με την κ. Μαρινάκη και άλλα άτομα θέλουν να έλθουν στην περιοχή και για αυτό και απηύθυνε κάλεσμα όπου υπάρχουν κλειστά σπίτια, να δοθούν προκειμένου να βρουν ανθρωπιστικό καταφύγιο τα γυναικόπαιδα της Ουκρανίας.
Επίσης υπάρχουν περισσότερα από 50 παιδιά ορφανά ή και όχι που αναζητούν μια ζεστή οικογένεια, μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος. Υπάρχουν οικογένειες που θα μπορούσαν να ανοίξουν τις αγκαλιές τους και να τα δεχθούν; Θα ήταν καλό να παρακολουθεί και συντονίζει τις ενέργειες για την βοήθεια και φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων, είτε ο Δήμος είτε ο Ερυθρός Σταυρός», τόνισε καταλήγοντας η κ. Μαρινάκη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό