Άνοιξε η πλατφόρμα για τα δύο self τεστ ενόψει των εορτών

Άνοιξε η πλατφόρμα για τα δύο self τεστ ενόψει των εορτών

Άνοιξε η πλατφόρμα για τη διάθεση από τα φαρμακεία των δύο δωρεάν self tests για καλύτερη επιδημολογική παρατήρηση ενόψει των Χριστουγέννων. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 31/12.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ, «τo σύστημα Διάθεσης Self-Test άνοιξε σήμερα Τετάρτη 22/12/2021 8:00 έως και Παρασκευή 31/12 20:00. Θα διανέμονται δύο (2) self test σε όλους τους πολίτες άνω των 5 ετών». Τα self test θα δίνονται από τα φαρμακεία στους πολίτες με τη χρήση ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (προσωρινού ΑΜΚΑ).

Τον οδικό χάρτη των μέτρων για τις γιορτές αλλά και για το τι θα συμβεί μετά από αυτές παρουσίασε ο χθες Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στο υπουργικό συμβούλιο πως δεν θα γίνουν rapid test από όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αλλά θα δοθεί ισχυρή σύσταση για selt test για όσους βγουν να διασκεδάσουν παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα πρόσθεσε ότι θα ξανανοίξει η πλατφόρμα και θα δοθούν δωρεάν για όλους 2 self test στις γιορτές. Αναφορικά με την απόφαση να μην γίνουν rapid test από όλους ο πρωθυπουργός είπε πως θα ήταν αδικία για τους εμβολιασμένους, ενώ θα υπήρχε πρόβλημα και με τη διαθεσιμότητα από τα φαρμακεία.

Από εκεί και πέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν χρειάζονται νέα μέτρα, αλλά δεν απέκλεισε και να ληφθούν αν χρειαστεί ανάλογα με την κατάσταση μετά τις γιορτές.

Αναφερόμενος στη δεύτερη φάση του σχεδίου της κυβέρνησης, είπε ότι αυτό αφορά στις πρώτες εβδομάδες του 2022 και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα εκείνης της περιόδου. Και στη “φαρέτρα” της κυβέρνησης, εφόσον χρειαστεί, θα μπουν η επέκταση της τηλεργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και την διασκέδαση μέχρι τις 12 το βράδυ.

Παράλληλα, συζητείται η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στις ηλικίες 50-60 ετών, μέτρο που θα κριθεί από την πορεία  της εμβολιαστικής κάλυψης.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σκέψη για κλείσιμο των σχολείων αλλά αυτό θα επαναξιολογηθεί και τίποτα δεν είναι σίγουρο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό