Αντώνης Γραβάνης: «Γιατί αδιαφορεί ο Δήμαρχος στην είσπραξη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από εταιρείες – παρόχους ενέργειας ;;;»

Αντώνης Γραβάνης: «Γιατί αδιαφορεί ο Δήμαρχος στην είσπραξη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από εταιρείες – παρόχους ενέργειας ;;;»

Το υψηλό κόστος της ενέργειας είναι ένα θέμα που ταλανίζει τους Δήμους. Ο Δήμος Κομοτηνής τα τελευταία χρόνια δεν επιδίωξε να επενδύσει  στην εξοικονόμηση ενέργειας, με αποτέλεσμα  να μετακυλήσει πάλι το κόστος, μέσω δημοτικών τελών, στις «πλάτες» των δημοτών.

Στη δημοσιότητα όμως ήρθε ένα επιπλέον πρόβλημα, αυτό της μη έγκαιρης καταβολής των δημοτικών τελών που εισπράττονται  από τους ιδιωτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με όσα ισχύουν, οι δημότες πληρώνουν τα δημοτικά τέλη μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος στους παρόχους, οι οποίοι υποχρεούνται να τα αποδίδουν εντός δύο μηνών στους Δήμους.

Όπως παραδέχτηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, η καθυστέρηση καταβολής των χρημάτων στο Δήμο Κομοτηνής φτάνει μέχρι και το ένα έτος. Δηλαδή οι δημότες πληρώνουν τα δημοτικά τέλη, επιβαρυμένα με τις αυξήσεις ( 23,6% αύξηση σε δύο χρόνια) που έχει επιβάλλει η διοίκηση Γκαράνη αλλά οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας δεν τα αποδίδουν εμπρόθεσμα.

Ο Δήμαρχος  τηρεί «σιγή ιχθύος», χωρίς να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο ή να προβεί σε δυναμικές ενέργειες, και για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται «αδύναμος» να προασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών.

Ερωτάται ο Δήμαρχος:

  1. Ισχύουν όλα όσα υποστήριξε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών για καθυστερήσεις έως και ένα έτος;
  2. Ποιο είναι το συνολικό ληξιπρόθεσμο ποσό που οφείλουν  οι ιδιωτικοί πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας στο Δήμο;
  3. Εφόσον ισχύουν, σε ποιες νομικές ενέργειες προέβη ο Δήμαρχος Κομοτηνής για να καταβάλλονται εμπρόθεσμα τα χρήματα των δημοτών στο Δήμο; Και ξεκάθαρα αναφερόμαστε στις καθυστερήσεις που γίνονται στη θητεία του.
  4. Ποιος είναι ο λόγος που ο Δήμαρχος δεν διεκδικεί τα τεράστια ποσά που χρωστάνε στο Δήμο Κομοτηνής;

Είναι  ευθύνη και υποχρέωση  του Δημάρχου η διασφάλιση της είσπραξης δημόσιου χρήματος με κάθε μέσο που προβλέπει ο νόμος.

Γιατί ο Δήμαρχος για μία ακόμη φορά παραμένει απλά θεατής;

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό