«ΑΠ. ΠΑΝΑΣ : ΑΝΑΠΟΡΡΟΦΗΤΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»

«ΑΠ. ΠΑΝΑΣ : ΑΝΑΠΟΡΡΟΦΗΤΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»

Ερώτηση προς τα Υπουργεία Οικονομικών Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθώς και Τουρισμού κατέθεσε Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τις περιφερειακές ενισχύσεις covid και ενισχύσεις από το ΕΠ Ανταγωνιστικότητα για Τουρισμό και Εστίαση που μένουν αναπορρόφητες με κίνδυνο την οικονομική επιβάρυνση των επιχειρήσεων.

Στην παρέμβασή του ο κ. Πάνας αναφέρει, πως οι επιχειρήσεις  λόγω της πανδημίας ενισχύθηκαν με μη επιστρεπτέες ενισχύσεις, μέσω των προγραμμάτωνεστίασης, τουρισμού και Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων. Τα χρήματα που έλαβαν μεμονωμένα ή και συνδυαστικά θα έπρεπε να τα αναλώσουν έως 31/12/21.Αυτό όμως, δεν κατέστη δυνατόν για πληθώρα επιχειρήσεων, καθώς λόγω της δυσμενούς κατάστασης, είτε υπολειτουργούσαν, είτε δε λειτουργούσαν, διότι δεν είχαν αγοραστικό κοινό.

Επιπλέον ο Βουλευτής σημειώνει, πως αποτέλεσμα αυτού ήταν να μην έχουν αναλώσει έως 31/12/21 τα εισπραχθέντα ποσά και να καλούνται να επιστρέψουν το μη αναλωθέν ποσό εντόκως και αντί να ενισχυθούν ουσιαστικά θα βρεθούν με χρέος προς το Δημόσιο.

Ο κ.Πάνας δήλωσε σχετικά : « Η παρέμβαση αυτή έρχεται ως συνέχεια των παρεμβάσεών μου για την πολύπλευρη στήριξη των επιχειρήσεων που προσπαθούννα επιβιώσουν μέσα από επανειλημμένα πλήγματα λόγω οικονομικής κρίσης ιδιαίτερα στη Χαλκιδική. Έτσι ζητώ από τους αρμόδιους Υπουργούς οι επιχειρήσεις να μη βρεθούν με χρέος προς το Δημόσιο, προτείνοντας, ο δικαιούχος να επιλέξει για χρονικό διάστημα απορρόφησης των εισπραχθέντων ποσών είτε στο έτος 2021 είτε στο έτος 2022».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό