ΑΠ. ΠΑΝΑΣ: «ΑΠΟΥΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ…»

ΑΠ. ΠΑΝΑΣ: «ΑΠΟΥΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ…»

Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου τοποθετήθηκε ως Ειδικός Αγορητής του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος αναφορικά με το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων με θέμα: «Εκσυγχρονισμός του δικαίου ανταγωνισμού για την ψηφιακή εποχή – Τροποποίηση του ν.3959/2011 και ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 11ης  Δεκεμβρίου 2018 για την παροχή αρμοδιοτήτων στις αρχές ανταγωνισμού των κρατών μελών ώστε να επιβάλλουν αποτελεσματικότερα τους κανόνες και για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της εσωτερικής αγοράς».

Στην τοποθέτησή του ο κ. Πάνας τόνισε την καθυστερημένη κατά δύο χρόνια ενσωμάτωση της εν λόγω ευρωπαϊκής οδηγίας στο ελληνικό δίκαιο, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά μια διάθεση απαξίωσης των ευρωπαϊκών θεσμών ακόμα και για πολύ σοβαρά θέματα, όπως είναι το Δίκαιο Ανταγωνισμού από πλευράς Κυβέρνησης.

Επιπλέον ο Βουλευτής επεσήμανε πως στο Νομοσχέδιο αυτό δεν διαπιστώνεται πραγματική βούληση της κυβέρνησης για άξια λόγου διευκόλυνση του έργου της Επιτροπής, ενώ παράλληλα αφήνεται να εννοηθεί μομφή κατά της Επιτροπής, πως δήθεν δεν εφαρμόζει αποτελεσματικά το δίκαιο ανταγωνισμού, δεν μεταχειρίζεται ισότιμα και δίκαια όλες τις επιχειρήσεις και πως θέτει εμπόδια στην είσοδό τους στην αγορά.

Υπερασπιζόμενος μάλιστα την Επιτροπή Ανταγωνισμού ο κ. Πάνας υπογράμμισε πως ως εμπόδιο στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων δε λειτουργεί η Επιτροπή αλλά η μη Κυβερνητική ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του κάθε πολίτη ξεχωριστά, που βρίσκεται έρμαιο της εκτόξευσης του κόστους ενέργειας και των συνεχών ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα και αγαθά.

Κλείνοντας μάλιστα ο Βουλευτής χαρακτηριστικά ανέφερε πως: «Πέρα από την αδιαμφισβήτητη στήριξή μας προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού καθώς ως Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ, της αποδίδουμε μεγάλη σημασία και τη θεωρούμε ως το τελευταίο προπύργιο της κοινωνίας στη μάχη κατά των παρεκκλίσεων του ελεύθερου ανταγωνισμού, οφείλουμε να ενισχύσουμε τη μικρομεσαία  επιχείρηση, που χάρη σε αυτή κατά το πρόσφατο παρελθόν στηρίχτηκε η οικονομία μας».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό