ΑΠ. ΠΑΝΑΣ : «Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΗΣ ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ»

ΑΠ. ΠΑΝΑΣ : «Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΗΣ ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ»

Ερώτηση σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης που ταλαιπωρεί τους αγρότες της Χαλκιδικής αλλά και της χώρας συνολικά, κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ -Κινήματος Αλλαγής κ. Πάνας Απόστολος μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος, προς τους τρεις αρμόδιους Υπουργούς και συγκεκριμένα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μετανάστευσης και Ασύλου, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στην Ερώτηση ο κ. Πάνας τονίζει, πως εντείνονται στη Χαλκιδική αλλά και στην επικράτεια οι συνέπειες από την έλλειψη εργατών γης, καθώς δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες καθημερινές εργασίες στις καλλιέργειες, με ανυπολόγιστο αντίκτυπο στην οικονομική επιβίωση του πρωτογενούς τομέα και των τοπικών κοινωνιών.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο Βουλευτής συνεχώς το εργατικό δυναμικό στα χωράφια βαίνει σταδιακά μειούμενο, δημιουργώντας δυσεπίλυτες δυσχέρειες συρρίκνωσης της παραγωγής και μείωσης των εξαγωγών φρούτων και λαχανικών από τη Χώρα μας.

Παράλληλα,η νόμιμη παροχή εργασίας και η νομιμοποίηση διαμονής και εργασίας, αποτελούν κομβικές παραμέτρους του ζητήματος και όπως τονίζεται από εκπροσώπους του αγροδιατροφικού κλάδου , μεγάλο μέρος των εργατών γης επιλέγουν να μεταβούν σε άλλες χώρες με ευνοϊκότερα δεδομένα μετάκλησης.

Ο κ.Πάνας σημείωσε : « Με την παρούσα παρέμβασή μας ζητώ μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Κίνημα Αλλαγής από τους τρεις αρμόδιους Υπουργούς, για μια ακόμη φορά και έπειτα από συνεχείς παρεμβάσεις, την αντιμετώπιση του επιτακτικού προβλήματος της έλλειψης εργατικού δυναμικού στον πρωτογενή τομέα, τη βελτίωση των διαδικασιών μετάκλησης εργατών γης από τρίτες χώρες και τη διασφάλιση της νόμιμης και αξιοπρεπούς απασχόλησης και διαβίωσής τους, με ταυτόχρονη πολύπλευρη στήριξη των αγροτών του τόπου μας».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό