ΑΠ. ΠΑΝΑΣ : ΜΠΑΡΑΖ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

ΑΠ. ΠΑΝΑΣ : ΜΠΑΡΑΖ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Σειρά συναντήσεων και τηλεδιασκέψεων έπειτα από την ανάληψη των νέων καθηκόντων του στον Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, με θεσμικούς φορείς της αγοράς, εργαζόμενους και επιστημονικές οργανώσεις, για το κύμα ακρίβειας που μαστίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενόψει και της Επίκαιρης Επερώτησης του Κινήματος Αλλαγής προς την Κυβέρνηση.

Στη συνάντηση με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος ο κ. Πάνας συζήτησε μεταξύ άλλων, για την ακρίβεια που πλήττει το εισόδημα των εργαζομένων, τηναναγκαιότητα για αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ διατυπώθηκε παράλληλα και η πρόταση για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Ο Βουλευτής επίσης, συζήτησε με τους εκπροσώπους της επιχειρηματικότητας και συγκεκριμένα με εκπροσώπους της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Αθηνών, του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, για την εκτόξευση του κόστους ενέργειας για τις βιοτεχνίες, τις επιχειρήσεις και τα εμπορικά καταστήματα. Μάλιστα, ο κ. Πάνας αντάλλαξε απόψεις με τους εκπροσώπους του κλάδου, για τις ελαφρύνσεις που πρέπει να γίνουν στον κόσμο της αγοράς, μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού, καθώς και για τη μείωση του τζίρου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα καταστήματα. Επίκεντρο της συζήτησης επίσης, υπήρξε η διόγκωση του ιδιωτικού χρέους και η ανάγκη για στοχευμένηστήριξη, αναστολή υποχρεώσεων και αύξηση του αριθμού των δόσεων.

Στην τηλεδιάσκεψη με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, τον ΣύνδεσμοΒιομηχανιών Ελλάδος, την Ελληνική Παραγωγή, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Αττικήςκαι Πειραιώς, την Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας, από κοινού ο κ. Πάνας και οι φορείς της βιομηχανίας  συμφώνησαν, πως είναι αναγκαία, η στοχευμένη στήριξη της μεταποίησης και η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, ενώ εκτιμήθηκε, πως η ενεργειακή κρίση θα ταλαιπωρήσει για αρκετό διάστημα τον τομέα τους, ο οποίος μάλιστα προσφέρει 390.000 θέσεις εργασίας.

Ο Βουλευτής παράλληλα, στη συζήτηση με τους  επιστημονικούς φορείς του λιανεμπορίου (Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος, Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών), ενημερώθηκε για τις έρευνες που αφορούν την έκταση και τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης, ενώ δόθηκαν και εκτιμήσεις για το μέγεθος του πληθωρισμού. Ταυτόχρονα, τέθηκαν «επί τάπητος» και συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης, με βάση και το τι γίνεται σε υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο κ. Πάνας έπειτα από τις συναντήσεις δήλωσε σχετικά: «Η επικοινωνία μου με τους εκπροσώπους των επιχειρηματικών φορέων, επιχειρήσεων, λιανεμπορίου αλλά και με εργαζομένων, ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, καθώς ενημερώθηκα μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, για την παρούσα κατάσταση στους αντίστοιχους κλάδους. Παράλληλα, έγιναν αμφίπλευρες προτάσεις, οι οποίες θα συνεκτιμηθούν και θα συμπεριληφθούν στις προτάσεις μου, αλλά και της Κ.Ο., για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ενίσχυση του πραγματικού εισοδήματος των πολιτών».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό